News Flash:

Primaria Timisoara renunta la gestionarea deseurilor din 2018

31 Decembrie 2015
1406 Vizualizari | 0 Comentarii
nicolae robu21 1

Primaria Timisoara nu va mai organiza licitatii pentru desemnarea operatorilor de deseuri de pe raza municipiului, de acest lucru urmand sa se ocupe Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Deseuri (ADID) Timis. Contractul cu Retim va expira in 2018. La ultima sedinta a Consiliului Local Timisoara, desfasurata in ajunul Craciunului, consilierii locali au primit o informare de la ADID, care a anuntat ca pregateste licitatia pentru gestiunea deseurilor de pe raza judetului, inclusiv din Timisoara.

„In privinta deseurilor, a fost o informare prezentata consiliului local, transmisa de ADID, prin care s-a luat act ca se pregateste licitatia, de catre ADID, pentru gestiunea, in perioada urmatoare, a deseurilor, inclusiv in municipiul Timisoara. Nu va mai fi primaria cea care va organiza licitatiile pentru gestiunea deseurilor, dupa ce expira contractul actual cu Retim. Va fi ADID care va gestiona la nivelul intregului judet. Contractul cu Retim expira in 2018. Este vorba despre un angajament european mai vechi, din perioada precedenta, a vechii administratii, si conform acestuia trebuie sa se parcurga mai multi pasi, printre care si acesta, trecerea gestiunii deseurilor din jurisdictia administratiilor publice locale in jurisdictia ADID. Din 2018, primaria va fi un simplu beneficiar. Retim va putea sa se inscrie la licitatie exact ca orice alta firma. In anexa la aceasta instiintare a fost si proiectul de caiet de sarcini pentru licitatie”, a explicat Robu, potrivit Tion.ro.

ADID este o asociatie formata din Consiliul Judetean Timis si cele 99 de municipii, orase si comune ale judetului, inclusiv Timisoara ce are ca scop gestionarea si monitorizarea servicului de salubritate pe raza acestor localitati. Presedintele asociatiei este unul din cei doi vicepresedinti ai CJ Timis si are mandat pe patru ani.


primaria timisoara robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1082 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004609 (s)