News Flash:

Primaria Timisoara ii someaza public pe proprietarii de cladiri istorice. Ce sunt obligati sa faca acestia

19 August 2014
622 Vizualizari | 0 Comentarii
Proprietarii cladirilor istorice care nu intretin respectivele imobile ar putea fi amendati zilnic de primaria municipiului Timisoara, intre acestea aflandu-se cladirea Modex din Piata Victoriei si fostul Abator, detinuta de o societate membra a 'Tiriac Holding'.
'Politia a intocmit un proces verbal, astfel incat comerciantii din cladirea Modex sa refaca fatada imobilului. S-a dat ca termen de executie sfarsitul anului, pentru ca Modexul sa arate civilizat. Pot fi amendati in fiecare zi, pentru ca e zona de protectie. Sper sa nu se ajunga la situatii de acest gen, care nu sunt benefice pentru scopul final', a declarat luni viceprimarul Traian Stoia.
In ceea ce priveste cladirea fostului Abator, viceprimarul a precizat ca proprietarul nu a luat masuri de punere in siguranta, cu exceptia renovarii a trei laturi din podul imprejmuitor.
'In partea dreapta s-a facut cate ceva la acoperis si in stanga au inceput lucrarile, dar au stagnat si la sfarsitul lunii iunie ne-am inteles ca trebuie incheiata lucrarea. Am prelungit de comun acord termenul pana spre toamna; urmeaza sa trecem mai departe, la ceea ce spune legea. Luam in calcul varianta actionarii in instanta a proprietarilor pentru neindeplinirea masurii dispuse', a spus Stoia.
Anul trecut, o societate comerciala, membra a 'Tiriac Holding', a fost amendata de Primaria Timisoarei cu 8.000 de lei pentru neprotejarea cladirii cu valoare de monument istoric, care se afla in proprietatea omului de afaceri.
Firma a mai fost amendata, de asemenea, pentru nerespectarea autorizatiei de construire emisa de Primaria Municipiului Timisoara, in anul 2008, si a carei valabilitate a expirat, fara ca societatea sa solicite o alta noua. 
Abatorul Orasenesc al Timisoarei a fost construit intre anii 1904-1905, dupa planurile arhitectului Laszlo Szekely. La acea vreme, autoritatile locale i-au incredintat celui care a fost primul arhitect-sef al orasului de pe Bega proiectarea unui abator modern. Abatorul si-a incetat activitatea in 1989, iar din 1992 a fost lasat in paragina. Astazi figureaza pe Lista Monumentelor Istorice si este considerat una dintre cladirile urbane reprezentative din Timisoara. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1313 (s) | 23 queries | Mysql time :0.033960 (s)