News Flash:

Primaria Timisoara a inchis adapostul pentru oamenii strazii

5 Martie 2014
664 Vizualizari | 0 Comentarii
Primăria Timişoara a inchis, din aceasta saptamana, adăpostul amenajat peste iarnă pentru persoanele care nu au un acoperiş deasupra capului, pe strada Invăţătorului, în zona Bucovina. Aici găseau cazare 45-50 de oameni pe zi în medie, persoane pe care le vom regăsi probabil din nou pe străzile urbei odată cu încălzirea vremii. Poliţiştii locali sunt pregătiţi să-i adune din nou de pe străzi, scrie Tion.ro.
Adăpostul pentru oamenii străzii de pe strada Invățătorului din Timişoara va fi închis de luni.
„Poliția Locală Timișoara anunță că, începand din aceasta saptamana, odată cu încălzirea vremii, se va închide adăpostul amenajat de primărie pe strada Invățătorului nr. 2, la punctul termic. Acest adăpost, care a funcționat de la începutul lunii decembrie 2013, a fost deschis în conformitate cu nota transmisă la nivelul întregii țări de autoritățile centrale cu scopul de a sprijini persoanele fără adăpost pe timp de iarnă, atunci cand temperaturile, în special noaptea, au fost foarte scăzute. Polițiștii locali au asigurat păstrarea ordinii și liniștii la locația respectivă. Nu au fost înregistrate incidente deosebite, deși zilnic au fost cazate aici, în medie, un număr de 45-50 de persoane”, au arătat reprezentanţii Poliţiei Locale.
Dacă pană acum i-au păzit la adăpost, de-acum poliţiştii locali îi vor aduna pe aceşti oameni de pe străzi, îi vor îndruma către localităţile de domiciliu pe cei care nu sunt din Timişoara şi îi vor preda altor centre sociale pe ceilalţi.
„Poliția Locală Timișoara va asigura în continuare monitorizarea persoanelor care apelează la mila publică, a oamenilor străzii, continuand acțiunile pentru depistarea în stradă a acestora, preluarea lor pentru întocmirea de fișe personale, îndrumarea lor către localitățile de domiciliu și predarea lor către serviciile sociale, conform prevederilor legale din Legea 155/2010”, spun reprezentanţii instituţiei.

zona bucovina punctul termic
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0888 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012729 (s)