News Flash:

Primaria restaureaza cladirile istorice din Timisoara. Vezi cati bani au fost alocati

28 Februarie 2014
763 Vizualizari | 0 Comentarii
Nicolae Robu

Un milion de euro pentru refacerea fațadelor clădirilor istorice din oraş. Aceasta este suma aprobată de Consiliul Local Timișoara, în ședința de marți.

Potrivit edilului Nicolae Robu prioritate au imobilele din centru, însă consilierul PNȚCD, Adrian Orza, spune că alte clădiri ar avea nevoie de această intervenție, scrie pentrutimisoara.ro.

„Ar trebui alese clădirile care țin de patrimoniul direct al orașului, al instituțiilor publice și abia apoi să se îndrepte foarte mare atenție și foarte mare grijă, transparență spre clădiri private care sunt clădiri de patrimoniu. Cred că ar trebui să începem cu astea. Sunt școli care ființează în astfel de clădiri, sunt alte instituții care nu au fonduri. Se doresc strategii pe o zonă compacta ca să fie vizibil, dar nu că trebuie să mergem pe vizibilitate aici și pe amprenta dată așa repede, „să vopsim gardul și înauntru leordul”, ci mai bine să se vadă și fațada. Dar cred că ar trebui început cu lucrurile pe care le spuneam și care nu le spun eu, le spun specialiștii”, spune Adrian Orza.

Potrivit autorităților locale, prin acest proiect Primăria Timișoara va repara cel puțin o fațadă a unei clădiri istorice, urmând ca 80% din costuri să fie recuperate de la proprietari, în rate fără dobândă, pe o perioadă de zece ani. 


nicolae robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1161 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019130 (s)