News Flash:

Primaria reabiliteaza noi strazi in centrul Timisoarei. Vezi care sunt acestea

25 Septembrie 2014
590 Vizualizari | 0 Comentarii
Autoritatile locale intentioneaza sa realizeze doua noi mici strazi in zona centrala a Timisoarei, doua drumuri de legatura, cu utilitatile aferente, intre strazile Popa Sapca, Calea Aradului si Oituz. Studiul de fezabilitate pentru aceasta investitie a fost deja aprobat in consiliul local, se va realiza proiectul si apoi se va trece la licitatia pentru executie. Lucrarea este estimata la aproximativ 1 milion de euro.
Studiul de fezabilitate pentru realizarea drumurilor de legatura si a utilitatilor aferente intre strada Popa Sapca, Calea Aradului si strada Oituz a fost aprobat recent in consiliul local.
„Sectorul studiat este situat in zona centrala a municipiului Timisoara, in interiorul careului format din strazile Oituz, Popa Sapca, penitenciar si zona de blocuri de pe Calea Aradului. Obiectivul principal al investitiei il constituie realizarea a doua strazi principale, respectiv utilitatile aferente acestora, care vor deservi cladirile existente si viitoare de pe platforma noului Campus Universitar Oituz”, au explicat reprezentantii municipalitatii.
Cum vor fi dispuse noile strazi si ce lungime vor avea? Unul ar urma sa faca legatura intre strada Popa Sapca si Intrarea Doinei – Calea Aradului, iar celalalt sa fie perpendicular pe acesta de pe Oituz.
„O strada parcurge terenul pe directia est-vest, racordandu-se pe partea estica la strada Popa Sapca, iar la partea vestica la strada Intrarea Doinei (Strada 1), cu o lungime de 276 metri. A doua strada este amplasata pe directia nord-sud racordandu-se la sud la strada Oituz, iar la nord la Strada 1 (Strada 2), cu o lungime de 169 metri. Cele doua strazi vor fi de categoria a treia, cu un carosabil de 7,00 metri latime”, precizeaza autoritatile locale.
Vor fi amenajate de asemenea trotuare si se vor realiza lucrari la retelele de apa si canalizare, scrie tion.ro.
Valoarea totala a lucrarilor este estimata, conform devizului general, la aproximativ 1 milion de euro, iar durata de realizare ar urma sa fie de 6 luni.
Studiul de fezabilitate pentru acest obiectiv de investitie a fost pus la dispozitia municipalitatii de catre Universitatea de Vest Timisoara. Exista si o hotarare de consiliu local mai veche, din 2013, prin care primaria a primit de la UVT, cu titlul de donatie, terenurile pe care ar urma sa fie amenajare noile drumuri si s-a angajat sa suporte costurile pentru realizarea acestora si a utilitatilor aferente.
Urmeaza elaborarea proiectului tehnic si a documentatiei de executie, dupa care lucrarea va fi scoasa la licitatie, spune viceprimarul Dan Diaconu.
„S-a aprobat studiul de fezabilitate, este bugetata executia si odata cu finalizarea documentatiilor se scoate la licitatie, vorbim despre drumuri si utilitati. In cursul anului viitor se realizeaza, pot incepe lucrarile si anul acesta, in functie de cat de repede se termina licitatia. E un drum care leaga Popa Sapca de Aradului si mai unul in interior”, ne-a declarat Diaconu.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1240 (s) | 23 queries | Mysql time :0.044753 (s)