News Flash:

Primaria Capitalei vrea sa-i acorde titlul de cetatean onoare lui Tiberiu Useriu. Maratonistul: Nu ma voi prezenta

26 Martie 2018
1009 Vizualizari | 0 Comentarii
useriu

Potrivit unui proiect propus de Gabriela Firea, Tiberiu Useriu ar urma sa fie cetatean de onoare al Capitalei,unul dintre motive fiind ca este un exemplu de reabilitare pentru altii.Maratonistul spune ca isi doreste sa-i inspire pe cei care vor sa-si depaseasca limitele in slujba binelui, nu pentru reabilitare.
"Am aflat ca unul dintre motive ar fi ca exemplul meu este „despre cum sa-i reabilitezi pe altii”. Nu m-as fi gandit niciodata ca pe umerii unui bargaoan ar ajunge sa atarne vreodata o asemenea responsabilitate. Eu imi doresc ca exemplul meu sa-i inspire pe cei care doresc sa-si depaseasca limitele, intotdeauna in slujba binelui, nu pentru „a-i reabilita pe altii”. Daca in Consiliul General se va vota acordarea acestui titlu, nu il voi refuza, din respect pentru toti bucurestenii, dar nu ma voi prezenta la ceremonia de decernare si nici la alte festivitati. Le multumesc celor care s-au gandit sa-mi acorde aceasta distinctie si tuturor celor care cu gandurile lor bune m-au sustinut in timpul ultimei competitii", a scris Tiberiu Useriu pe Facebook.

Reactia a venit dupa ce primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a propus acordarea titlului de cetatean de onoare al Capitalei, urmand ca decizia sa se ia de consilierii generali in sedinta de miercuri, 28 martie.

In expunerea de motive a proiectului se precizeaza ca "bistriteanul de 42 de ani este singurul est-european care a reusit sa termine ultramaratonul de 563 kilometri de la Cercul Polar, al treilea an consecutiv si un militant activ pentru protejarea mediului din Romania".
"Marcat de cei 9 ani petrecuti la inchisoare pentru infractiuni extrem de grave (..) bistriteanul a starnit admiratia Romaniei si a lumii intregi in 2016 cand a reusit o performanta sportiva remarcabila. (...) Transformarea incredibila a unei constiinte – de la un infractor la un invingator al unei curse considerate ca fiind cel mai greu ultramaraton din lume – a creat un exemplu apreciat si promovat de toata presa romaneasca si internationala. Performanta nu e doar pentru reabilitarea lui Tiberiu Useriu. Aceasta performanta este despre cum sa-i reabilitezi pe altii prin exemplul lui Tiberiu Useriu", se precizeaza in expunerea de motive a PMB.

Maratonistul Tibi Useriu a reusit, pentru a treia oara consecutiv, sa treaca primul linia de sosire a celui mai greu maraton din lume - 6633 Arctic Ultra si sa fluture steagul Romaniei, fiind singurul roman care a reusit sa termine cursa de 618 de kilometri. Tibi Useriu a parcurs pe jos cei 618 de kilometri ai competitiei si a fluturat steagul Romaniei trecand linia de finish.


maratonistul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1284 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008320 (s)