News Flash:

Primaria a stabilit taxe noi de parcare in zona pietelor 700 si Badea Cartan. Vezi care sunt tarifele

14 Decembrie 2014
1819 Vizualizari | 0 Comentarii
Parcare pe termen scurt in apropierea pietelor agroalimentare din zona centrala a Timisoarei. Mai ales ca unii pietari obisnuiesc sa isi tina marfa prin masini in parcari! Alesii locali au adoptat in aceasta saptamana o hotarare care prevede schimbarea zonei tarifare in apropierea pietelor Timisoara 700 si Badea Cartan. Pe strazile de langa aceste piete se vor aplica tarifele din zona verde a TimPark, care se aplica si in fostele parcari cu bariera din centru: mai mari!

Autoritatile locale spun ca, prin schimbarea zonei tarifare, s-a dorit descurajarea parcarii pe termen lung in apropierea celor doua piete, astfel incat oamenii care doresc sa mearga la cumparaturi sa aiba unde sa isi lase masinile.
„Parcarea este un element important pentru desfasurarea cu succes a activitatilor in zona agroalimentara a orasului (...) Se impune luarea de masuri pentru descurajarea parcarii pe termen lung in anumite parcari din zona agroalimentara a municipiului Timisoara, pentru a controla cererea de locuri de parcare (…) Pentru a mentine nivelul de confort dorit pentru zonele agroalimentare este necesara implementarea unui regim strict, care sa asigure in acelasi timp un grad cat mai mare de rotatie a utilizatorilor. Pe strazile din jurul pietelor agroalimentare, parcarea va trebui sa fie administrate cu atentie, pentru a asigura un echilibru intre cererea de parcare, vizibilitate si confort. De asemenea, trebuie acordata prioritate parcarii pe termen scurt”, au explicat reprezentantii Primariei Timisoara.
Consilierii locali au aprobat, in aceasta saptamana, modificarea Regulamentului TimPark de functionare a sistemului de parcare a autovehiculelor. Astfel, in apropierea celor doua piete - Piata Timisoara 700 si Piata Badea Cartan se va introduce zona verde de parcare a Timpark. Asadar, atentie la indicatoare atunci cand parcati in zona acestor piete, scrie tion.ro
Reprezentantii societatii Drumuri Municipale, cei care gestioneaza sistemul TimPark, au solicitat acest lucru motivand ca, daca se vor aplica tarifele din zona verde pe strazile din jurul celor doua piete agroalimentare, se va asigura „un grad mai mare de rotatie a utilizatorilor locurilor de parcare, ceea ce conduce in mod automat la o mai mare posibilitate de gasire a unui loc liber de parcare de catre clienti”.
In zona verde, cu tarife speciale, erau pana acum doar fostele parcari cu bariera din centrul orasului, de la centrul comercial Bega – Piata Maresal Ferdinand Foch, de la Modex si de la Hotel Central.
Tarifele pentru zona verde sunt de 3 lei pe ora prin voucher sau 0,75 euro+TVA pe ora la plata prin SMS. Plata se poate face doar pe ora, nu exista posibilitatea achizitionarii unor abonamente pentru aceasta zona.

autoritatile locale
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1255 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007664 (s)