News Flash:

Prima victima a JOCULUI UCIGAS "Balena albastra" ar fi din Codlea

22 Martie 2017
1514 Vizualizari | 0 Comentarii
balena albastra
Jocul „Balena Albastra” ar fi facut prima victima la Codlea. Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Brasov a anuntat ca o fata institutionalizata, in varsta de 19 ani, ar fi primit un cod pe telefonul mobil si i s-a indicat strada unde s-ar putea sinucide.
Reprezentantii DGASPC Brasov au tras un semnal de alarma in legatura cu „Balena Albastra”, „ un joc neobisnuit, periculos, inventat de un rus, care se presupune ca a dus pina acum la moartea a 130 de copii, in tarile ex-sovietice”, relateaza monitorulexpres.ro.
„ «Balena Albastra» este jocul despre care se presupune ca indeamna jucatorii la sinucidere. Prima presupusa „victima“ din Romania a acestui joc malefic a fost o tanara din Codlea, urmata de cinci elevi de la Iasi si, recent, de o copila de 13 ani din Timisoara“, se arata intr-un comunicat al DGASPC Brasov, semnat de directorul general al institutiei, Gheorghe Durna.
Jocul „Balena Albastra” ar fi facut prima victima la Codlea. O fata dintr-un centru de plasament a fost „sfatuita” sa se sinucida
In cele mai cazuri, tinerii si copiii intra in acest joc din curiozitate, asa cum s-a intamplat si cu tanara de 19 ani, care este institutionalizata la Complexul de Servicii „Magura“ Codlea, sustin oficialii de la Protectia Copilului Brasov.
„Tanara sustine ca a primit, cu aceasta ocazie, pe telefonul mobil, un cod de acces, urmat de o harta cu locatia ei si o indrumare spre o anumita strada din localitate, unde ar fi fost in siguranta. In acel moment, fata s-a speriat, si-a deconectat telefonul si a anuntat conducerea centrului, care la rindul sau a sesizat sectia de politie din localitate, care a demarat cercetari in acest caz”, este precizat in comunicat.
Conducerea DGASPC Brasov a avertizat toti sefii de centre din subordine cu privire la pericolele la care sunt expusi copiii care acceseaza jocul „Balena Albastra”. Totodata, psihologii si asistentii sociali trebuie sa-i consilieze pe copiii din centre pentru a-i face sa constientiezeze pericolul la care se expun daca intra in acest joc, scrie Libertatea.ro.
Totodata, este un semnal de alarma si pentru parintii care isi lasa copiii neasupravegheati atunci cand acceseaza Internetul.
„Pentru a evita aceste lucruri, parintii ar trebui sa le explice minorilor ca internetul nu este doar un loc de joaca si ca nu au voie sa vorbeasca cu straini, sa limiteze accesul la jocurile in retea si, cel mai important, sa ii invete pe acestia sa le spuna de fiecare data tot ce se intimpla, atunci cind au temeri, frici sau nu inteleg ceva“, mai precizeaza sursa citata.

balena albastra
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1242 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005255 (s)