News Flash:

PRIMA reactie a ministrului Gabriel Oprea dupa moartea politistului Bogdan Gigina

26 Octombrie 2015
1057 Vizualizari | 0 Comentarii
gabriel oprea
Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, face luni prima declaratie de presa la aproape o saptamana de la accidentul in care si-a pierdut viata politistul Bogdan Gigina, dupa reactii in lant ale unor politicieni si reprezentanti ai societatii civile, dar si ale presedintelui Klaus Iohannis.
- Ca urmare a solicitarii presedintelui Klaus Iohannis, voi raspunde unor intrebari lansate in spatiul public.
- In seara zilei de 20 octombrie s-a petrecut o tragedie: politistul Bogdan Gigina si-a pierdut viata in misiune si nimic din ceea ce spunem nu poate alina durerea parintilor lui, a sotiei, a familiei care trece printr-o astfel de drama.
- Din respect pentru familia lui, am ales sa nu fac declaratii publice imediat dupa accident sau inainte de inmormantare.
- Am ales sa asigur ca familia lui Gigina stie cat de mult regret, cat regretam toti cei din minister moartea lui.
- La un moment dat coloana s-a oprit. Eu nu am vazut accidentul, nu am stiut ca este vorba despre un accident. Am vazut doar masina de politie oprita. Ni s-a facut semn sa ne continuam deplasarea si masina in care ma- aflam a pornit de pe loc, Abia dupa ce am trecut de locul tragediei, am aflat ce s-a intamplat.
- Sunt extrem de indurerat de aceasta pierdere, dar stiu ca am facut tot ce era posibil pentru salvarea politistului.
- In ceea ce ma priveste, referitor la speculatiile ca as fi folosit fara drept coloana oficiala, va asigur ca sunt nefondate.
Declaratia ministrului Gabriel Oprea vine la aproape o saptamana de la accidentul in care si-a pierdut viata politistul Bogdan Gigina, care insotea coloana oficiala a vicepremierului, in contextul in care societatea civila, seful statului si lideri politici i-au cerut explicatii privind dreptul acestuia de a beneficia de coloana oficiala. In urma accidentului, societatea civila si mai multi lideri politici au cerut demisia sau demiterea lui Gabriel Oprea din toate functiile politice detinute, apreciind ca acesta a folosit abuziv coloana oficiala in ziua accidentului.
Dupa accidentul in care a murit politistul Bogdan Gigina, in spatiul public s-au vehiculat mai multe intrebari care inca asteapta un raspuns de la ministrul Gabriel Oprea, printre care si cele legate de dreptul acestuia de a beneficia de coloana oficiala, dar si locul de unde acesta venea si unde trebuia sa ajunga in ziua accidentului si daca, in conditii de ploaie, nu trebuia sa renunte la escorta cu motociclist. Mediafax.ro

klaus iohannis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1240 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005688 (s)