News Flash:

Prima reactie a lui Traian Basescu dupa acuzatiile la adresa Elenei Udrea

8 Februarie 2015
1341 Vizualizari | 0 Comentarii
Presedintele Traian Basescu, prezent la duminica la congresul PMP, a comentat pentru prima oara situatia in care se afla Elena Udrea, acuzata de procurorii DNA in dosarele Microsoft si Gala Bute, si care au cerut Parlamentului incuviintarea arestarii ei.
”Apreciez delicatetea gestului domniei sale de a nu fi in sala. Sper sa-mi confirme inca o data ca este un om cinstit. Sper sa se bucure de conditii corecte de judecata”, a spus Basescu.

Traian Basescu s-a aflat duminica la congresul PMP si s-a declarat un partener al acestui partid condus pana de curand de Elena Udrea, care va putea beneficia de expertiza sa, dar pe care nu il va conduce. Aici puteti citi principalele declaratii ale lui Traian Basescu.
Dupa discurs, Traian Basescu a raspuns intrebarilor ziaristilor, intr-o conferinta ad-hoc pe holuri:
Despre „lista lui Basescu”. „M-am hotarat sa nu-mi las distrus mandatul, voi relua toate minciunile din spatiul public din ultima perioada. Mi-am facut o listuta”.
Despre Florian Coldea. „Elena Udrea mi-a spus (despre Coldea, n.n.). In mod categoric mi-a spus, dar presedintele nu are niciun mijloc de verificare. Presedintele nu are posibilitatea, ci Parlamentul. Presedintele este beneficiarul informatiilor”.
Despre neregulile de la ANRP. ”Este corect (ca Elena Udrea l-a informat de neregulile de la institutie). Cine crede ca presedintele primeste informatii numai de la serviciile de informatii greseste cumplit. Presedintele este conectat si la alte surse de informatii. De pilda, sinteza de presa de dimineata. O alta sursa extrem de importanta e departamentul de relatii cu publicul, unde se depun mii de scrisori si sesizari intr-o luna. Periodic se fac sinteze. Cetatenii spun despre retrocedari, legaturile cu oameni politici.
Am avut dialog nu doar cu Elena Udrea, ci si cu oameni politici foarte importanti. Problema este daca presedintele ramane captiv informatiilor de la servicii sau daca foloseste si alte mijloace de informare”.
Despre scandalul Bercea Mondial. ”Mi se pare de cea mai joasa calitate propaganda unor oameni care au avut si functii in stat care spun ca banii lui Bercea Mondial au ajuns la mine. Eu va spun ca a fost o incenare”.
Despre speculatia ca a plecat cu 50 de dosare de la Cotroceni. „O mare prostie. E o minciuna. Cum sa pleci cu dosare secrete din Cotroceni? Eu mi-am luat toate calculatoarele, sa vad daca nu am lucruri secrete sa le sterg. Pentru ca este un lucru pe care trebuie sa-l faci la incheierea mandatului”. 

traian basescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1167 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006127 (s)