News Flash:

Prima masura dupa ce “denuntul” a ajuns SUBIECT la Olimpiada de Limba Romana

27 Februarie 2017
956 Vizualizari | 0 Comentarii
bac lucrare
Ministerul Educatiei anunta ca, incepand cu anul scolar 2017-2018, subiectele pentru etapele judetene ale olimpiadelor vor fi elaborate de specialistii institutiei. Decizia, dupa ce in trei judete unul dintre subiectele la Olimpiada de Limba Romana a fost redactarea unui "denunt".

"Pentru a preintampina situatii de acest gen, Ministerul Educatiei a decis ca, incepand cu anul scolar 2017-2018, subiectele pentru etapele judetene sa fie elaborate de specialistii din grupurile de lucru din Ministerul Educatiei. Masura are ca obiectiv atat evitarea unor formulari nefericite, cat si asigurarea unei abordari unitare cu privire la conceperea subiectelor pentru olimpiade si concursuri scolare, precum si la selectia elevilor. Masura va fi aplicata din anul scolar urmator, intrucat trebuie modificate regulamentele specifice ale unor olimpiade si concursuri scolare, lucru care nu se poate realiza in acest moment, avand in vedere ca acestea sunt in desfasurare", transmite Ministerul Educatiei Nationale (MEN) printr-un comunicat de presa, scrie Mediafax.ro.

Hotararea a fost luata de minister dupa analizarea situatiei generate de elaborarea unui subiect primit spre rezolvare de elevii din judetele Bistrita-Nasaud, Cluj si Prahova, participanti la faza judeteana a Olimpiadei de Limba si literatura romana pentru clasa a XII-a. Subiectele au fost elaborate de un grup de lucru constituit la nivelul celor trei judete.

"Desi subiectul a fost construit pornind de la prevederile Regulamentului specific privind organizarea si desfasurarea Olimpiadei de Limba si literatura romana (clasele IX-XII), si in raport cu programele scolare pentru Limba si literatura romana (clasele IX – XII), in vigoare la aceasta data, la nivelul competentelor, a continuturilor si a atitudinilor, Ministerul Educatiei considera ca formularea acestuia a fost inadecvata. De asemenea, relevanta unui astfel de item pentru cunostintele si creativitatea elevilor poate fi discutabila", sustine institutia.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1276 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007775 (s)