News Flash:

Pricopie: Nimeni nu se poate inscrie la facultate fara diploma de Bacalaureat

11 Septembrie 2014
3875 Vizualizari | 0 Comentarii
Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat, joi, ca nimeni nu se poate inscrie la facultate daca nu are diploma de Bacalaureat, ci doar la "colegii", care au statut de scoala postliceala, iar acestia nu primesc la absolvire o diploma de licenta, ci o certificare a calificarii profesionale.
Precizarile au fost facute dupa ce in presa au aparut informatii ca universitatile ii pot inscrie pentru acest an la cursuri si pe cei care au absolit liceul, dar nu au obtinut diploma de bacalaureat.
"Avand in vedere informatiile false, vehiculate de unele surse media, in legatura cu posibilitatea tinerilor fara diploma de Bacalaureat de a urma studiile universitare de licenta, doresc sa fac urmatoarele precizari: Nimeni nu se poate inscrie la facultate si nu poate dobandi statutul de student, nicaieri pe teritoriul Romaniei, fara diploma de Bacalaureat sau adeverinta care sa ateste sustinerea si absolvirea examenelor de Bacalaureat", a declarat ministrul Remus Pricopie, citat intr-un comunicat de presa al Ministerului Educatiei, transmis joi agentiei MEDIAFAX.
Ministrul a precizat ca sintagma de "colegiu", care apare in Ordonanta de Urgenta, are acelasi sens cu acela de "scoala postliceala", cu diferenta ca aceasta forma de invatamant poate fi organizata si de universitati. MEDIAFAX.RO
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1226 (s) | 34 queries | Mysql time :0.060277 (s)