News Flash:

Pricopie: Daca as putea, maine as introduce obligativitatea admiterii la liceu cu minim media 5

17 Iulie 2014
593 Vizualizari | 0 Comentarii
Remus Pricopie
Ministrul Educatiei spune ca isi doreste mult sa introduca obligativitatea admiterii in liceu cu minim media 5, dar atat timp cat nu exista alternativa educationala pentru cei cu medii mici, adica scoli profesionale in toata tara si industrie puternica, nu poate risca sa ia aceasta decizie.
"Daca as putea, maine as introduce obligativitatea de a avea minim media 5 pentru a intra la liceu. De ce nu se poate ? Pentru ca daca maine am introduce aceste lucru, numarul copiilor care ar parasi scoala ar fi mult mai mare decat astazi pentru simplu fapt ca nu avem alternativa scolii profesionale peste tot in tara. Avem scoli profesionale in principal in orasele mari cu industrie puternica", a precizat ministrul Educatiei, Remus Pricopie.
Potrivit ministrului, probabil incepand din 2015 ar trebui sa nu se mai intre la liceu cu medie sub 5.
"Probabil incepand cu 2015 ar trebui sa nu se mai intre la liceu cu medie sub 5. Evident, in metodologia pe care o voi semna peste mai putin de o luna, nu o sa apara acest lucru. Nu am garantia ca la anul cei care nu au media cinci vor avea unde sa mearga pentru a finaliza invatamantul obligatoriu de zece clase. Eu imi mentin pozitia ca ar trebui destul de repede sa ajungem la acest nivel, asa cum tot anul trecut am spus ca ar trebui sa decidem cat mai repede posibil cand scadem varsta invatamantului obligatoriu, care invatamant obligatoriu nu inseamna scoala, ci poate sa insemne gradinita. Eu cred ca deja ar trebui sa luam aceasta decizie. Cred ca deja a sosit momentul in care sa ne facem o estimare: daca introducem obligativitatea gradinitei, grupa mare incepand cu cinci ani, avem suficiente locuri?", a mai spus ministrul Educatiei. Mediafax.ro

ministrul educatiei remus pricopie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0877 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013242 (s)