News Flash:

Presupusul ucigas al deputatei britanice Jo Cox era un simpatizant neonazist

17 Iunie 2016
982 Vizualizari | 0 Comentarii
impuscatura2 1
Thomas Mair, barbatul arestat in cazul mortii deputatei britanice, Jo Cox, este un "sustinator infocat" al unei grupari neonaziste cu sediul in Statele Unite care sustine suprematia alba si se opune corectitudinii politice, declara un grup pentru apararea drepturilor civile.
Potrivit documentelor obtinute de Southern Poverty Law Center, o grupare pentru apararea drepturilor civile, Mair ar fi un "sustinator infocat" al Aliantei Nationale (NA), cea mai mare organizatie neonazista din Statele Unite timp de zeci de ani. Mair ar fi cumparat un manual de la NA in 1999 care continea instructiuni despre fabricarea unui pistol.
Barbatul care locuieste in Birstall, unde a fost impuscata Cox, a achizitionat in valoare de 620 de dolari documente publicate de respectiva grupare neonazista, despre explozibili, munitie improvizata si despre componentele necesare fabricarii unui pistol de calibrul .38. Fondatorul gruparii neonaziste este William Pierce, decedat intre timp, un fost profesor de fizica, autor de romane rasiste.
Potrivit Daily Telegraph, Mair era abonat si S. A. Patriot, o publicatie sud-africana a gruparii White Rhino Club care sustine apartheidul - politica de segregatie rasiala practicata pana in anul 1991 de guvernul sud-african impotriva populatiei de culoare.
In baza unei postari pe blogul gruparii, care dateaza din ianuarie 2006, Mair ar fi fost "unul dintre cei mai noi abonati si sustinatori ai publicatiei S.A. Patriot".
Sute de persoane au adus omagii deputatei Jo Cox, membra a Partidului Laburist, joi seara, care a murit la scurt timp dupa ce a fost atacata in timpul unui discurs sustinut in circumscriptia sa electorala, in localitatea Birstall.
Jo Cox, in varsta de 41 de ani, care milita pentru ramanerea Marii Britanii in UE, a fost impuscata si injunghiata de mai multe ori joi dupa-amiaza, iar din cauza ranilor a decedat in scurt timp la spital.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1229 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005076 (s)