News Flash:

Presedintele Slovaciei, Andrej Kiska, s-a intalnit cu comunitatea slovaca din Nadlac

12 Octombrie 2016
1165 Vizualizari | 0 Comentarii
Andrej Kiska
Presedintele Slovaciei, Andrej Kiska, s-a aflat marti dupa amiaza la Nadlac, unde s-a intalnit cu membri ai comunitatii slovace din localitate si a vizitat Liceul "Jozef Gregor Tajovsky". 
Presedintele slovac a vizitat Liceul "Jozef Gregor Tajovsky", unde se invata atat in limba romana, cat si in limba slovaca. Cu acest prilej, elevii au prezentat presedintelui Kiska un scurt program de muzica populara slovaca, dupa care au intonat Imnul de Stat al Slovaciei. Presedintele Slovaciei a vizitat apoi biroul dramaturgului de limba slovaca Jozef Gregor Tajovsky, care a trait si muncit in Nadlac mai multi ani. 
De asemenea, el a semnat in Cartea de Onoare a liceului. 
Vizita oficialului slovac la Nadlac a continuat cu o intalnire cu reprezentantii comunitatii slovace din localitate, la sediul UDSCR, la care a participat si deputatul Adrian Miroslav Merka. Cu aceasta ocazie, s-a facut o trecere in revista a problemelor comunitatii slovace din Romania si, in general, a comunitatii din Nadlac. 
Totodata, presedintele Kiska a predat reprezentantilor UDSCR cateva colete cu manuale scolare in limba slovaca, manuale care, in perioada imediat urmatoare, vor ajunge in scolile de limba slovaca din Romania.
In ultima parte a vizitei, presedintele Andrej Kiska s-a intalnit, la Casa de Cultura, cu cetatenii orasului. Prima care a luat cuvantul a fost ambasadorul Romaniei la Bratislava, Steluta Arhire, care a dat citire mesajului presedintelui Klaus Iohannis. 
In mesajul sau, Klaus Iohannis a transmis felicitari slovacilor din Nadlac pentru modul in care si-au pastrat identitatea nationala. 
Referindu-se la comunitatea slovaca din Nadlac, presedintele Kiska a afirmat ca aici a gasit "o parte din Slovacia, oameni primitori si deschisi". 
"Ma bucur ca ati reusit sa va pastrati, de-a lungul celor peste 200 de ani de cand traiti aici, limba si cultura, de faptul ca va educati copiii in spiritul slovac, lucru care este foarte important", a spus presedintele Kiska. 
De asemenea, el si-a exprimat admiratia pentru faptul ca slovacii si romanii din Nadlac au dovedit ca se poate trai in armonie. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1246 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005056 (s)