News Flash:

Presedintele Liberiei decreteaza stare de urgenta din cauza epidemiei de Ebola

7 August 2014
668 Vizualizari | 0 Comentarii
Presedintele Liberiei Ellen Johnson Sirleaf a decretat stare de urgenta, apreciind ca epidemia de Ebola "necesita masuri extraordinare pentru supravietuirea statului", intr-o alocutiune publica in cursul noptii de miercuri spre joi.
Amintind masurile luate de doua saptamani in tara pentru a limita extiderea bolii, intre care concediu impus de 30 de zile pentru functionarii neesentiali, inchiderea scolilor si dezinfectarea locurilor publice, Sirleaf a declarat ca "amenintarea continua sa creasca".
"Ignoranta, saracia, precum si practicile culturale si religioase bine ancorate continua sa exacerbeze propagarea bolii, in special in provincie", a subliniat ea, referindu-se in special la contactul cu cadavrele in timpul ritualurilor funerare.
"Amploarea si scara epidemiei, virulenta si mortalitatea virusului depasesc de acum capacitatile si prerogativele celor catorva agentii guvernamentale sau ale ministerului", a continuat presedintele liberian.
"Virusul Ebola, ramificatiile si consecintele bolii constituie in prezent o problema ce afecteaza existenta, securitatea si bunastarea Republicii, reprezentand un pericol clar si imediat", a afirmat Sirleaf inainte de a decreta stare de urgenta pentru 90 de zile, care va fi supusa joi aprobarii Parlamentului.
Epidemia de Ebola, cea mai grava din istorie de la aparitia virusului in 1976, a provocat 932 de morti din cele 1.711 cazuri (confirmate, suspecte sau probabile): 363 in Guineea, 282 in Liberia, 286 in Sierra Leone si unul in Nigeria, potrivit ultimului bilant din 4 august al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).
Ultimele bilanturi sunt foarte ingrijoratoare pentru Liberia, care numara 48 dintre cele 108 noi cazuri, respectiv 27 dintre cele 45 de decese. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1266 (s) | 23 queries | Mysql time :0.032413 (s)