News Flash:

Presedintele Klaus Iohannis se intalneste astazi cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu

25 Aprilie 2018
858 Vizualizari | 0 Comentarii
Klaus Iohannis1

Presedintele Klaus Iohannis va avea o intalnire, miercuri, la Palatul Cotroceni, cu guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, si cu prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu.
"Intalnire cu conducerea Bancii Nationale a Romaniei. La intalnire vor participa domnul Mugur Isarescu, Guvernatorul BNR, si domnul Florin Georgescu, Prim-viceguvernatorul BNR", se arata intr-un comunicat postat pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

Intalnirea este programata pentru ora 12.00.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, ca va fi mediator intre Guvern si Banca Nationala a Romaniei, urmand sa invite cele doua parti la Cotroceni. "Este posibil ca anumite abordari ale Cotroceni si BNR sa semene, dintr-un motiv simplu, suntem oameni care intelegem legile economiei si vedem ce se intampla. Aceasta abordare de a arunca in curtea BNR inflatia, cresterea dobanzilor este fundamental gresita (...) Politicile fiscale ale guvernantilor au dus la cresterea dobanzilor. Problema poate fi rezolvata printr-o abordare responsabila si politici guvernamentale sustenabile. Guvernele PSD nu au inteles foarte bine urmarile politicilor pe care le-au pus in practica, au trecut cu lejeritate peste argumentele Opozitiei, ale mele. Ea poate fi corectata, dar daca mai stam mult se va ajunge la dezechilibre in scurt timp. Animozitatea BNR si Guvern e profund daunatoare. Voi face o mediere, adica vin la aceeasi masa partile care au o opinie diferita. In zilele urmatoare, voi invitat si pe unii si pe altii la Cotroceni", a declarat presedintele Klaus Iohannis.
In replica, ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat marti ca Guvernul colaboreaza cu Banca Nationala a Romaniei (BNR), chiar daca „ne mai si criticam intre noi”, astfel ca nu e nevoie de o mediere - oferita de presedintele Klaus Iohannis - intre cele doua institutii. „Nu e un razboi intre BNR si Guvern. Noi colaboram - asta nu inseamna ca nu ne mai si criticam intre noi. Nu cred ca e nevoie sa avem si o astfel de discutie, exista o relatie intre cele doua institutii”, a spus Eugen Teodorovici.


mugur isarescu florin georgescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1156 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006798 (s)