News Flash:

Presedintele Klaus Iohannis anunta ca nu va folosi cuvantul "gratiere" la referendum

24 Ianuarie 2017
1017 Vizualizari | 0 Comentarii
Klaus Iohannis1
Presedintele Klaus Iohannis a declarat jurnalistilor care il insotesc la Strasbourg ca intrebarea de la referendum nu va contine cuvantul "gratiere", deoarece Constitutia nu ii permite acest lucru si ca cel mai probabil intrebarea va fi legata de anticoruptie sau integritate.
Seful statului a declarat marti, in drum spre Strasbourg, unde va participa la o reuniune a Consiliului Europei, ca la referendumul pe care l-a anutat inca de luni nu va folosi cuvantul gratiere, deoarece Constitutia nu lasa organizarea de initiative pe teme fiscale sau cele precum amnistia sau gratierea. In schimb, intrebarea poate fi legata de anticoruptie si integritate.
Presedintele ar urma sa discute posibilitatea modificarii legistatiei penale prin ordonante de urgenta si cu seful CEDO.
Art. 74 din Constitutie prevede, la alin.2 ca "nu pot face obiectul initiativei legislative a cetatenilor problemele fiscale, cele cu caracter international, amnistia si gratierea".
''continuarea luptei impotriva coruptiei si asigurarea integritatii functiei publice".
''In temeiul dispozitiilor art. 90 din Constitutia Romaniei si al dispozitiilor art. 2 si 11 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, intentionez sa cer poporului sa-si exprime, prin referendum, vointa suverana cu privire la urmatoarea problema de interes national: continuarea luptei impotriva coruptiei si asigurarea integritatii functiei publice. Avand in vedere dispozitiile legale mentionate, consult Parlamentul cu privire la organizarea unui referendum national referitor la problema sus-mentionata'', se arata in scrisoarea adresata de seful statului presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1169 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008446 (s)