News Flash:

Presedintele Iohannis, acuzat dur de un preot

25 Octombrie 2016
1321 Vizualizari | 0 Comentarii
klaus iohanis2
Un preot de la Schitul ”Sfantul Lazar” din Alba Iulia le-a spus credinciosilor, duminica, la slujba, ca rezultatul faptului ca Romania este condusa ”de un om care nu este crestin-ortodox” va fi acela ca, ”maine, poimaine” oamenii se vor trezi, ”la presiunea Europei sau a francmasoneriei”, ca va fi aprobata casatoria intre persoane de acelasi sex, adaugand ca ”Iohannis face jocurile Germaniei si Ciolos pe ale Frantei”. Preotul a declarat, luni, pentru News.ro ca isi sustine punctul de vedere exprimat in predica, iar Arhiepiscopia Alba Iulia a anuntat ca va discuta cu acesta pentru ca nu doreste sa promoveze o atitudine ostila fata de persoanele cu alte convingeri.

Preotul Emanuel Scarlat a vorbit, la slujba de duminica, la care au participat cateva zeci de persoane, despre situatia politica, spunand ca se fac presiuni din partea Europei si a francmasoneriei pentru legalizarea casatoriei intre persoanele de acelasi sex, adaugand ca asa ceva este ”inadmisibil”.

”Iata rezultatul ca Romania, tara ortodoxa, sa fie condusa de un om care nu este crestin-ortodox. Maine, poimaine, ne vom trezi la presiunea Europei sau a mai stiu eu cui sau a francmasoneriei ca si in tara noastra sa se aprobe casatoria intre persoane de acelasi  sex. Sau mai mult, sa se recunoasca casatoriile altora care vin in tara noastra. Este inadmisibil asa ceva […] Acest om face jocurile politice straine. Iohannis face jocurile Germaniei si Ciolos face jocurile Frantei”, a spus preotul.

El a mai afirmat ca ”s-ar putea sa fie nevoie de atitudinea fiecaruia” pentru a se cere ”dreptul fundamental al familiei formate din barbat si femeie”, sustinand ca nu se poate tolera ”Sodoma si Gomora in tara noastra” si intrebandu-se ce viitor vor mai avea copiii nostri.

”S-ar putea sa fie nevoie de atitudinea fiecaruia [...] Sa cerem dreptul fundamental al familiei formate din barbat si femeie. Nicidecum toleranta. Ce sa toleram? Sodoma si Gomora in tara noastra? Sa toleram actiuni sexuale pacatoase in tara noastra? Pacate strigatoare la cer, pagane, sodomiste? Ce viitor vor avea copiii nostri? Cati viitori crestini vor mai avea copiii lor? Ce natiune va mai fi Romania? Francmasoneria se teme de Romania”, a mai spus el.

Contactat, luni, preotul duhovnic Emanuel Scarlat a declarat ca isi sustine pozitia exprimata public si ca, in opinia sa, relatiile dintre persoanele de acelasi sex nu trebuie tolerate sub nicio forma.

”Nu, pentru ca Dumnezeu asa a binecuvantat casatoria, intre un barbat si o femeie. Punct. Nu putem accepta altceva, dovada ca daca noi toleram casatoria intre persoane de acelasi sex, ganditi-va la pasajele biblice ale Sodomei si Gomorei. Clar, au fost pedepsiti pentru astfel de pacate strigatoare la cer. Daca presedintele tarii socoteste ca intregul popor roman ortodox si credinta noastra ortodoxa sunt fanatice, aici a gresit. Cum poti sa spui asa ceva? Intr-o tara bimilenara crestin ortodoxa nu putem accepta aceste lucruri, pentru ca este strigator la cer. Nu putem tolera pacatul in sine, de casatorie nici nu mai vorbim. Pacatul in sine este pacat. Animalele ne dau o lectie de viata in acest sens […] astfel de lucruri sunt aberatii si sunt lucruri nefiresti”, a spus preotul.

Potrivit preotului, ceea ce a spus el duminica la predica a vazut apoi si la televizor. De asemenea, el a sustinut ca masoni exista si in Biserica Ortodoxa Romana.

”Aseara, a aratat la televizor, la stiri. Noi trebuie sa avem un presedinte cu credinta. Noi trebuie sa avem ca pilde de urmat pe Constantin Brancoveanu, pe Mihai Viteazul, pe Stefan cel Mare si alti domnitori care au avut frica lui Dumnezeu, nu ceea ce se impune de dincolo. Se vede clar ca Romania este condusa de afara si nu din interior. Sunt jocurile straine. Francmasoneria se loveste de acest zid al ortodoxiei in Romania. Am auzit la televizor. Nu ne dezicem ca sunt si in biserica oameni racolati din masonerie. Este o miscare oculta secreta”, a mai declarat preotul.

Reprezentantii Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane Alba Iulia au declarat, luni, ca vor lua legatura cu preotul Emanuel Scarlat si vor incerca sa rezolve situatia, in conditiile in care, desi doreste sa promoveze valorile bisericii, asta nu inseamna ”o atitudine ostila” sau instigare ”la ura si manie fata de persoanele cu alte convingeri”.

”In activitatea noastra nu intra criticarea sau evaluarea unui regim politic. Ca biserica sustinem valorile morale, insa nu evaluam activitatea politica a unor oameni aflati in functie. Vom avea o discutie cu parintele Emanuel. Biserica este datoare sa tina la valorile familiei crestine autentice, pentru ca asta prevad canoanele si textele fundamentale. Dar asta nu inseamna ca noi avem o atitutdine ostila sau instigam la ura si manie fata de persoanele cu alte convingeri. Le respectam alegerea. Noi nu am mai avut asemenea incidente. Ca biserica am stabilit aceste demersuri, insa nu am instigat si nu am promovat niciodata intoleranta”, Oliviu Botoi, purtator de cuvant si consilier al Arhiepiscopiei.

preotul situatia politica francmasoneriei ortodoxa ciolos sodoma
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1321 (s) | 32 queries | Mysql time :0.009993 (s)