News Flash:

Presedintele Iohannis, 100 de zile la Cotroceni

31 Martie 2015
1259 Vizualizari | 0 Comentarii
Presedintele Klaus Iohannis a postat, marti, pe Facebook bilantul, in imagini, a 100 de zile de mandat, care cuprinde vizitele externe, semnarea acordului privind finantarea armatei, dar si solicitarea catre Parlament de a finaliza in aceasta sesiune legi importante, precum cele electorale.
”Azi se implinesc 100 de zile de cand sunt Presedintele Romaniei. Aceasta perioada este un prim pas catre Romania pe care o construim impreuna”, se precizeaza in postarea presedintelui Iohannis de pe Facebook.
Postarea este insotita de un film care prezinta principalele actiuni ale sefului statului, de la preluarea mandatului prezidential.
”La investitura, mi-am asumat cele trei responsabilitati constitutionale de presedinte al Romaniei: apararea nationala, securitatea tarii si politica externa”, se arata in filmul cu bilantul celor 100 de zile de mandat, care mai cuprinde imagini de la semnarea acordului politic privind cresterea finantarii apararii, intalnirea cu Victoria Nuland, subsecretarul de stat american pentru Afaceri Euroasiatice, vizita la sediul NATO de la Bruxelles.
Prezentarea bilantului sefului statului mai cuprinde imagini din intalnirile cu liderii europeni, Iohannis aratand ca in toate aceste intalniri, a sustinut intrarea Romaniei in Schengen, ”pentru ca nu accepta o Europa cu doua viteze”. ”Avem dreptul la prosperitate, ca oricare alt stat mebru UE”, se mai mentioneaza in film.
”Am cerut partidelor politice un calendar al sesiunii parlamentare, legea finantarii partidelor si a campaniilor electorale, legea votului prin corespondenta si simplificarea procedurilor de ridicare a imunitatii parlamentare”, se arata in prezentarea video.
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1336 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007266 (s)