News Flash:

Presedintele CNATDCU, Viorel Barbu, a demisionat din functie

11 Octombrie 2016
983 Vizualizari | 0 Comentarii
Presedintele Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), Viorel Barbu, a demisionat din functie.
"Am primit aseara mai tarziu un mesaj de la domnia sa, nu stiu daca decizia e finala, am incercat sa vorbesc prin telefon cu academicianul Barbu, nu am reusit. Daca decizia sa e legata de ceea ce s-a intamplat in Senat urmeaza sa vorbesc cu domnia sa", a declarat ministrul Educatiei, Mircea Dumitru.
Intrebat de proiectul care prevede ca doar universitatile pot retrage titlul de doctor, Dumitru a precizat: “Acum, potrivit acestuia, universitatile sunt cele care trebuie sa judece si sa stabileasca daca doctoratele sunt plagiate sau nu. In cazul nostru, au fost situatii in care universitatile nu au raspuns. Aceasta modificare nu este benefica pentru a insanatosi medicul academic din Romania. Trebuie sa vrem sa prezentam, cu adevarat, anumite dificultati si anumite probleme. In momentul de fata, CNADTCU a inceput sa lucreze corect si bine, sa dea rezultate".
Academicianul Viorel Barbu a fost numit, pe 16 iunie, presedinte al Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU).
Senatul a respins luni cererea presedintelui de reexaminare a legii care prevede ca universitatile vor fi cele care vor decide acordarea si retragerea titlului de doctor, cu 90 de voturi ''pentru'', in timp ce ''impotriva'' au votat doar 12 alesi, iar sase s-au abtinut. In cererea de reexaminare, Iohannis subliniase ca proiectul de lege nu clarifica situatia tezelor de doctorat aflate in prezent spre analiza la CNATDCU si nici pe cea a candidatilor care au sustinut teza, insa nu li s-a acordat inca titlul prin ordin al ministrului educatiei.
''In cazurile in care exista indiciile unor plagiate, avem nevoie de verdicte clare, realizate dupa criterii transparente. Decizia de astazi a Senatului risca sa afecteze verificarea impartiala a acuzatiilor de plagiat, care au devenit tot mai dese in ultimii ani. Este cel putin suspecta graba cu care s-a actionat pentru modificarea Legii educatiei, fara o discutie pe fond, intr-un moment in care toata lumea asteapta integritate si performanta'', a scris Klaus Iohannis pe Facebook, dupa votul din Senat.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1233 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005075 (s)