News Flash:

Presa internationala saluta triumful Simonei Halep la Roland Garros

10 Iunie 2018
929 Vizualizari | 0 Comentarii
simo3

Presa internationala a salutat titlul castigat de jucatoarea romana de tenis Simona Halep, numarul unu mondial, la Roland Garros, primul de Mare Slem din palmaresul sau. 

Site-ul oficial al turneului parizian ii dedica mai multe articole, unul dintre acestea avand titlul ''Halep alunga fantomele'', facand referire la cele trei finale anterioare de Grand Slam pierdute, doua la Roland Garros si una la Australian Open. 

''A treia oara cu noroc pentru Simona'', noteaza alt articol al sursei mentionate. 

Romanca este citata in mai multe randuri, spunand ''Voi pastra (acest succes) in inima mea'' si ''e totul real acum''. 

Site-ul circuitului profesionist feminin (WTA) scrie ca ''Halep ridica primul trofeu de Mare Slem, la Roland Garros''. In alt articol, Halep declara: ''de cand avea 14 ani visez la aceste momente''. 

''L'Equipe'' vorbeste despre ''consacrarea'' Simonei Halep: ''Simona Halep a castigat sambata primul sau titlu de Mare Slem, dupa trei esecuri in finala, invingand-o pe Sloane Stephens (3-6, 6-4, 6-1), in finala la Roland Garros''. 

Cotidianul sportiv francez noteaza ca ''Simona Halep este incantata sa poata uita in fine acest lucru: campioana sambata la Roland Garros, ea a evocat un moment 'ireal', la care visa de cand era mica''. ''L'Equipe'' mai scrie ca ''Halep a gasit lumina sa''. 

BBC relateaza, la randul sau, ca Simona Halep a castigat ''in cele din urma'' primul sau titlu de Grand Slam, ''cu o revenire curajoasa in fata americancei Sloane Stephens''. 

New York Times scrie ca ''Simona Halep a spart gheata la Openul Frantei, castigand primul sau titlu major''. 

La randul sau, Washington Post relateaza ca ''Liderul mondial roman a aratat determinare si a reusit sa castige primul sau titlu de Mare Slem''. 

Gazzetta dello Sport titreaza: ''Roland Garros: Halep, finalmente. Primul Slam al numarului 1 mondial. Romanca, la a treia finala pariziana, o invinge in finala pe americanca Stephens si isi adjudeca, remontand, primul Grand Slam al carierei. La 40 de ani de la conationala sa Ruzici''. Totodata, cotidianul sportiv italian remarca faptul ca titlul castigat de Halep la Paris vine la zece ani dupa ce castiga titlul la junioare la Roland Garros. 

Publicatia spaniola ''Marca'' scrie ''Halep revine in meciul cu Stephens si saruta primul sau Grand Slam''. Ibericii mai scriu ca Halep este ''a doua romanca ce ia titlul dupa Virginia Ruzici in 1978'', iar ''Nadia Comaneci, femeia de nota 10 din gimnastica, a fost prezenta in tribuna''. 

''Halep - triumfatoare la French Open'', relateaza cotidianul german Bild, remarcand ca la a treia incercare romanca a reusit. 

Agentia germana DPA transmite ca ''Visul a devenit realitate pentru Halep in fantezia French Open''. 

France Presse scrie ca ''In sfarsit, Simona Halep s-a incoronat'', citand-o pe romanca spunand ca ''un numar unu mondial fara un Grand Slam era un sentiment de neimplinire''. 

''Asteptarea a meritat, Halep a castigat Openul Frantei'' titreaza Reuters, care adauga ca ''Emotionata Halep a incheiat lunga sa asteptare pentru ea si pentru Romania''. Totodata, Reuters mai scrie ca titlul Simonei a fost inspirat de Virginia Ruzici, actualul sau manager, care s-a impus la Paris in urma cu exact 40 de ani. 

Xinhua noteaza ca Halep a castigat primul sau titlu de Mare Slem la Roland Garros, iar AP subliniaza ca ''Halep si-a indeplinit visul primului titlu de Mare Slem dupa o revenire pasionanta la Openul Frantei''. 

Jucatoarea romana de tenis Simona Halep, numarul 1 mondial, a castigat, sambata, primul sau titlu de Mare Slem, dupa ce a invins-o pe americanca Sloane Stephens in finala de la Roland Garros, cu 3-6, 6-4, 6-1. 

Halep (26 ani) a obtinut victoria dupa doua ore si 3 minute in fata numarul 10 mondial (25 ani), la a patra sa finala de Mare Slem, a treia la Roland Garros, dupa cele din 2014 si 2017, si a doua din acest an, prima pierduta in fata danezei Caroline Wozniacki la Australian Open. 

Simona Halep a jucat a 31-a finala din cariera, pana acum avand 17 titluri cucerite. Simona a obtinut sase titluri in 2013, la Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova si Sofia, doua in 2014, la Doha si Bucuresti, trei in 2015, Shenzhen, Dubai si Indian Wells, trei anul trecut, Madrid, Bucuresti si Montreal, in 2017 castigat la Madrid, iar anul acesta s-a impus la Shenzhen si Roland Garros. 

Halep a mai jucat 14 finale, in 2010 si 2011 la Fes (Maroc), in 2012 la Bruxelles, in 2014 la Madrid, Roland Garros si Turneul Campioanelor, in 2015 la Toronto si Cincinnati, iar in 2017 la Roma, Roland Garros, Cincinnati si Beijing, iar anul acesta la Australian Open si Roma. 

Simona Halep a cucerit si un titlu WTA la dublu, anul acesta, la Shenzhen, alaturi de Irina Begu, jucand si o finala in 2016 la Montreal, alaturi de Monica Niculescu. 

Halep va primi pentru succesul sau de la Roland Garros 2.000 de puncte WTA si 2,2 milioane euro, iar Stephens s-a ales cu 1.300 de puncte si 1,12 milioane euro. 

Titlul Simonei Halep la Roland Garros vine la 45 de ani dupa ce Ilie Nastase castiga la Paris si la 40 de ani de la cel al Virginiei Ruzici si la 10 ani dupa ce ea castiga titlul la junioare la Roland Garros, la capatul unei finale de trei seturi cu Elena Bogdan. 
AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1121 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004883 (s)