News Flash:

Presa bulgara: Islamist ROMAN suspectat de legaturi cu reteaua terorista Stat Islamic, cautat in Bulgaria

10 August 2015
1091 Vizualizari | 0 Comentarii
stat islamic
Serviciile de securitate din Bulgaria cauta un cetatean roman si o tanara din Franta suspectati de legaturi cu reteaua terorista Stat Islamic, a anuntat Televiziunea publica bulgara (BNT), citata de site-ul SofiaGlobe.com.
UPDATE 07:00 Bulgaria dezminte informatiile de presa cu privire la cautarea a doi presupusi teroristi afiliati SI
Ministerul bulgar de Interne a dezmintit informatii de presa potrivit carora autoritatile cauta doi presupusi teroristi care ar avea legaturi cu gruparea jihadista Statul Islamic (SI), potrivit editiei de duminica a ziarului 24 Ceasa, relateaza site-ul Novinite.com.
Informatia publicata duminica de presa bulgara duminica, anterior, este "o interpretare gresita a masurilor adoptate de catre Ministerul de Interne", a anuntat ministerul intr-un comunicat, potrivit cotidianului.
Intre masurile gresit interpretate se afla consolidarea securitatii in orasul Burgas, la Marea Neagra, in legatura cu festivalul de muzica Spiritul Burgasului, dar si indreptate impotriva migratiei ilegale si punerii in circulatie a unor documente false, potrivit Novinite.
Presa a scris ca politia l-ar fi cautat pe Mimo Popescu, un cetatean roman, si pe Ezida Elham, o frantuzoaica de origine iraniana, a scris 24 Ceasa anterior, citand surse din cadrul politiei.
Cartile de identitate romaneasca si franceza ale celor doua persoane postate pe site-urile unor publicatii sunt false, a declarat ministerul duminica seara, citat de 24 Ceasa.
Persoanele si activitatile citate de presa au fost legate de presupuse activitati infractionale implicand producerea unor false documente de identitate, a mai precizat 24 Ceasa.
Agentii bulgare in domeniul securitatii cauta doua persoane suspectate ca ar avea legaturi cu gruparea Statul Islamic, anunta duminica postul bTV, citand surse. Potrivit unor informatii citate de postul de televiziune, "acele persoane sunt mai degraba predicatori care au venit in Bulgaria sa recruteze luptatori pentru jihad decat teroristi care pregatesc un atac", potrivit bTV.
UPDATE MAE 00:20: Informatiile din presa bulgara privind suspecti de activitati teroriste nu corespund realitatii
MAE transmite ca informatiile vehiculate de presa din Bulgaria cu privire la doi suspecti de activitati teroriste nu corespund realitatii si ca informatiile respective ar fi "consecinta unei interpretari denaturate a unor ample masuri de securitate dispuse de fortele de ordine din tara vecina".
"Potrivit unui comunicat oficial dat publicitatii astazi de Ministerul de Interne bulgar, precum si datelor obtinute de la autoritatile bulgare competente prin intermediul Ambasadei Romaniei la Sofia, informatiile vehiculate de catre presa din Bulgaria cu privire la doi suspecti de activitati teroriste nu corespund realitatii. Conform aceleiasi surse, informatiile respective reprezinta consecinta unei interpretari denaturate a unor ample masuri de securitate dispuse de fortele de ordine din tara vecina, atat in contextul unui eveniment public de anvergura din orasul Burgas, cat si in cadrul strategiei interne de combatere a migratiei ilegale si a activitatii infractionale vizand falsificarea documentelor de identitate", precizeaza MAE, intr-un comunicat.
"Referitor la cartile de identitate ale caror fotocopii au fost publicate in mass-media locala, aceeasi sursa precizeaza ca documentele in cauza nu sunt autentice", mentioneaza Ministerul de Externe.
UPDATE 17:15 - MAE: Autoritatile bulgare au introdus CONTROALE SUPLIMENTARE la punctele de trecere a frontierei, din motive de securitate
Autoritatile bulgare au introdus, din motive de securitate, controale suplimentare la toate punctele de trecere a frontierelor sale, informeaza MAE, ministerul avertizand cetatenii romani care tranziteaza Bulgaria asupra posibilitatii prelungirii duratei de asteptare la traversarea frontierelor.
Potrivit serviciilor de securitate bulgare, P.M., un roman in varsta de 24 de ani, si E.E., o tanara franceza de 29 de ani de origine iraniana, s-ar afla de cateva zile la Sofia, fiind cautati activ de autoritati.
Presa bulgara prezinta o fotografie a cartii de identitate a cetateanului roman, dar prima cifra a Codului Numeric Personal este para, ceea ce ar putea indica un document fals. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1252 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006659 (s)