News Flash:

Premiu pentru cel care va alunga porumbeii din centrul Timisoarei

13 Decembrie 2015
1160 Vizualizari | 0 Comentarii
Nicolae Robu1
Primarul Nicolae Robu a remarcat ca generatoarele de ultrasunete montate pe statuia din Piata Libertatii nu prea functioneaza si crede ca porumbeii care nu sunt afectati de ele sunt… surzi. Edilul-sef al Timisoarei crede ca problema porumbeilor este una planetara si ofera chiar si un premiu celui care va gasi o solutie eficienta.
„Trebuie facute reglaje de frecventa. Specialistii spun ca aceste generatoare alunga totusi pasarile. Ca sa radem putin, s-ar putea sa existe si porumbei surzi la ultrasunete, sa fie sensibili. Si eu am vazut pe monumentul din Libertatii un porumbel care statea neafectat de acele unde, dupa ce s-au montat aceste dispozitive. Mi-a venit aceasta remarca in minte, ca probabil o fi surd”, a declarat Robu.
El sustine ca problema, desi pare una ilara, nu este simpla pentru ca, pe de o parte, porumbeii aduc farmec unui oras, dar, pe de alta parte, produc si multe stricaciuni.
„Se cauta solutii, este o problema deja pe toata planeta. Ne vine sa radem, dar nu e simplu. Cine are reteta, sa vina sa ne-o prezinte, in functie de eficienta retetei, va fi premiat. Porumbeii, pe o parte, aduc un farmec in toate orasele. Cu aceasta problema s-au confruntat la modul cel mai serios cei din Venetia. La un moment dat s-a recurs la solutii radicale, pentru ca nu mai aveau ce sa faca… Pe de alta parte, toata lumea care a fost in Venetia s-a fotografiat cu acei porumbei. Cred ca noua ne plac porumbeii, ne place sa-i vedem, dar, pe de alta parte, trebuie sa fim constienti ca ei produc stricaciuni foarte mari. Pana la urma trebuie sa gasim o formula blanda, cea cu generatoarele de ultrasunetele era o varianta foarte buna. Ea nu e fara efect, numarul porumbeilor care veneau pe monument cand nu existau generatoarele acestea era foarte mare. Acum mai vezi doar cate un porumbel… de unde si aceasta remarca a mea”, a mai spus Robu.

piata libertatii robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1141 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004973 (s)