News Flash:

Premierul Tudose, despre refuzul parintilor de a-si vaccina copiii: "Cand condamni copilul la moarte, nu stiu in ce masura mai sunt drepturi parintesti"

26 Iulie 2017
956 Vizualizari | 0 Comentarii
mihai tudose2
Premierul Mihai Tudose a criticat, miercuri, in termeni foarte duri refuzul unor parinti de a-si vaccina copiii, el vorbind chiar despre decaderea din drepturile parintesti. ”Cand un parinte isi condamna copilul practic la moarte, nu stiu in ce masura se mai poate vorbi despre drepturi parintesti”, a afirmat premierul.
Premierul, care i-a solicitat ministrului Sanatatii sa inceapa o campanie sustinuta pentru a convinge pe toata lumea de necesitatea vaccinarii copiilor, a fost intrebat ce parere are despre faptul ca sunt parinti care refuza sa isi vaccineze copiii.
”Din punctul meu de vedere personal, va spun ca acel parinte care refuza vaccinarea si pune in pericol inconstient viata copilului, decide el asupra copilului, daca face sau nu poliomielita, face sau nu rujeola, moare sau nu, eu cred ca aici tot ce inseamna servicii sociale, protectia copilului... Alti parinti sunt decazuti din drepturi pentru fapte mult mai putin grave. Cand un parinte isi condamna copilul practic la moarte, nu stiu in ce masura se mai poate vorbi despre drepturi parintesti”, a afirmat Mihai Tudose.
La remarca unui jurnalist ca sunt si medici care sunt impotriva vaccinarii, prremierul a replicat: ”Nu stiu daca aceia sunt chiar doctori”.
Intrebat ce masuri vor fi luate in privinta parintilor care refuza sa isi vaccineze copiii, Tudose a spus ca este un subiect in discutie si ca a cerut solutii.
”Sunt solutii care tin de bunul simt, dar la care trebuie tinut cont si de tot ce inseamna cadrul legal. Si o ancheta a celor in drept de la protectia copilului, de la asistenta sociala, dar foarte bine fundamentat juridic”, a subliniat premierul. NEWS.ro

vaccina premierul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1153 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005477 (s)