News Flash:

Premierul Mihai Tudose, despre situatia vaccinurilor: Daca lucrurile nu functioneaza, mergem pe lant in sus

28 Iulie 2017
805 Vizualizari | 0 Comentarii
mihai tudose3
Premierul Mihai Tudose a declarat vineri, intr-un interviu acordat RRA, ca i-a solicitat ministrului Sanatatii Florian Bodog ”sa foloseasca bisturiul” in problema legata de vaccinare, afirmand ca pana acum au fost asteptate ”masuri facute la solicitari blande”.
"Am asteptat o luna de zile masuri facute doar la solicitari blande. I-am solicitat domnului ministru sa inceapa sa foloseasca bisturiul. A inceput, am vazut, doar ca vom trece la etapa urmatoare, daca lucrurile nu functioneaza, mergem pe lant in sus. Nu ne permitem sa ne jucam cu asa ceva”, a declarat premierul Mihai Tudose.
Intrebat cand va fi gata legea vaccinarii, Tudose a dat asigurari ca aceasta reprezinta o prioritate pentru guvern.
”Este o prioritate a intregului guvern. Cu cat mai repede, cu atat mai bine, dar sa fie bine”, a mai spus Tudose.
Legea vaccinarii s-a aflat pe ordinea de zi de joi a sedintei de guvern, in prima lectura.
Premierul Mihai Tudose, despre vaccinare: Echipa de la Cantacuzino, autoarea sau coautoarea
”Inteleg ca echipa de acum este cumva autoarea a situatiei in care ne aflam. Sau o coautoare. Eu ma asteptam ca din prima zi sa vina, sa ma trezesc cu ei la guvern, spunand ca nu au gasit intelegere pana acum si uite ceea ce doresc ei sa faca si uite ce au nevoie. Nu i-am gasit, ba dimpotriva”, a declarat premierul Mihai Tudose la Radio Romania Actualitati.
Tudose a afirmat ca suma de bani la care s-ar ridica investitia pentru un nou astfel de institut ar fi de 50 de milioane de euro, bani care nu ar pune in dificultate bugetul. Premierul a subliniat insa ca aceasta situatie nu se poate rezolva ”peste noapte”, fiind necesara parcurgerea unor etape.
”Eu am inteles ca costurile sunt in jur de 50 de milioane de euro, ceea ce la nivel de tara nu este o suma care sa creeze probleme. Problema este ca nu putem sa cumparam peste noapte, cu banii acestia,. Daca ar fi un magazin de unde sa cumparam maine un institut, o fabrica de vaccinuri, am face-o. Trebuie sa parcurgem niste etape”, a mai spus Tudose. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1320 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006272 (s)