News Flash:

Premierul irakian declara ca nu este nevoie ca Statele Unite sa trimita forte speciale impotriva ISIS

2 Decembrie 2015
1133 Vizualizari | 0 Comentarii
stat islamic3
Premierul irakian, Haider al-Abadi, a declarat ca nu este nevoie ca Statele Unite sa trimita mai multe forte speciale pentru a lupta impotriva gruparii Stat Islamic, adaugand ca Washingtonul ar trebui sa ceara permisiunea Irakului pentru a face acest lucru, relateaza Radio Free Europe/Radio Liberty.
Abadi a facut aceasta declaratie dupa ce secretarul american al Apararii, Ash Carter, a informat marti Congresul ca SUA vor trimite un contingent de circa 200 de membri ai fortelor speciale impotriva gruparii teroriste Stat Islamic. Potrivit unor oficiali, fortele speciale vor avea baza in regiunea autonoma kurda din Irak.
"Nu avem nevoie de forte terestre straine pe teritoriul irakian", a declarat Abadi, adaugand ca "orice operatiune militara sau desfasurarea unor forte straine - speciale sau nu - in orice loc din Irak nu poate avea loc fara aprobarea si coordonarea sa si respectarea deplina a suveranitatii irakiene".
Premierul irakian declara luni ca Irakul "are suficienti oameni si hotarare pentru a invinge Daesh (gruparea Stat Islamic)" singur. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1222 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007215 (s)