News Flash:

Premierul Dacian Ciolos lanseaza Platforma Romania 100

18 Octombrie 2016
1051 Vizualizari | 0 Comentarii
ciolos2
Premierul Dacian Ciolos a lansat luni seara Platforma Romania 100, o platforma care trece in revista 10 principii "ale unei guvernari pentru cetateni", insotite de mai multe proiecte nationale despre care prim-ministrul in functie crede ca "ar trebui continuate sau incepute de guvernul viitor".
In document, Ciolos reaminteste ca a promis ca nu va candida la alegerile parlamentare si spune ca decizia sa "ramane ferma".
"Mandatul de premier pe care l-am preluat in noiembrie 2015 a avut obiectivul de a asigura stabilitatea politica si economica a tarii. Totodata, a avut rostul de a da partidelor politice ragazul necesar sa se reformeze, sa recastige increderea oamenilor, sa se deschida mai mult spre societate. Unele partide nu par sa fi mers pe aceasta cale. Acest an de guvernare exceptionala, independenta politic, a fost pentru ele doar o forma de a trage de timp, pentru a lasa sa se domoleasca energiile descatusate de #Colectiv. In esenta, modul lor de a se raporta la oameni, la alegatori a ramas acelasi", arata prim-ministrul in documentul citat.
El spune ca a dorit sa arate "ca Romania se poate guverna si altfel — cu onestitate, corectitudine, integritate" si opineaza ca "in Romania poate exista un alt mod de a administra interesul public, deschis, in dialog cu oamenii, pornind de la ideea ca interesul general este mai bine servit de o administratie profesionista si nu politizata".
"Asta am inceput sa fac in acest an. Nu totul a mers bine, dar am incercat sa corectam cu onestitate greselile facute. Dar, tocmai pentru ca acum am aceasta experienta, cred ca schimbarea poate sa continue. Din punctul meu de vedere, un proiect de guvernare dupa alegerile din 11 decembrie 2016 ar trebui dezvoltat in baza unor principii asumate public, sustinute de partidele, de oamenii politici, de grupurile civice sau organizatiile societatii civile, de oamenii de afaceri, de fiecare dintre noi, cei care credem ca aceasta schimbare e necesara", scrie Ciolos.
Seful Guvernului aminteste totodata ca in 2018 Romania va celebra centenarul Marii Uniri.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1225 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004711 (s)