News Flash:

Premierul britanic Theresa May a anuntat organizarea de alegeri anticipate la 8 iunie

18 Aprilie 2017
993 Vizualizari | 0 Comentarii
theresa may
 Sefa executivului britanic, Theresa May, a anuntat marti ca a decis 'fara tragere de inima' sa convoace alegeri generale anticipate pentru data de 8 iunie si a declarat ca guvernul are planul potrivit pentru a negocia termenii iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana, dar ca are nevoie de unitate politica la Londra, informeaza Reuters si EFE.
Intr-un anunt-surpriza facut in fata resedintei sale oficiale din Downing Street, May si-a comunicat decizia de a nu mai astepta pana in 2020, an in care trebuia sa aiba loc urmatorul ciclu electoral. "Tocmai am prezidat reuniunea cabinetului unde am cazut de acord ca guvernul ar trebui sa convoace alegeri generale pentru data de 8 iunie", a spus sefa executivului de la Londra. 
"Este in interesul national", a insistat May, citata de Xinhua. In opinia ei, singura cale de a garanta stabilitatea pentru anii ce vor urma este organizarea de alegeri anticipate, potrivit Reuters. 
Ea si-a avertizat totodata oponentii politici ca gresesc atunci cand cred ca Marea Britanie va schimba cursul Brexitului. Totodata, May a acuzat opozitia ca slabeste pozitia guvernului de la Londra in cadrul negocierilor cu UE. 
AFP aminteste ca, pentru a valida organizarea scrutinului, Theresa May trebuie sa obtina acordul Parlamentului cu o majoritate de doua treimi. 
Agerpres.ro

theresa may
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1376 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006990 (s)