News Flash:

PREMIERA NATIONALA: aparat care va ajuta la determinarea compozitiei corporale a copiilor, adus la Timisoara

2 Iulie 2015
1194 Vizualizari | 0 Comentarii
Premiera nationala la Timisoara. Un aparat care va ajuta la determinarea compozitiei corporale a copiilor a fost adus in premiera nationala la Spitalul de Copii Louis Turcanu din Timisoara. Aparatul a fost achizitionat de catre Clubul Lions din Timisoara si donat unitatii sanitare.

Aparatul este un analizator al compozitiei corporale si a fost achizitionat de Clubul Lions din Timisoara cu suma de 8.000 de euro. Poate testa indicele de masa corporala al copiilor incepand cu varsta de trei ani.

Indicele de masa corporala la copii variaza in functie de sex si de varsta. Cu ajutorul aparatului se determina acest indice si problemele pe care le au copiii in ceea ce priveste compozitia corporala. In acest fel se poate actiona pentru ca mai tarziu sa nu apara obezitatea ori problemele cardiace, sau alte afectiuni care pot afecta starea de sanatate. Spre exemplu, grasimea abdominala este mult mai periculoasa ca si factor de risc pentru diabetul zaharat de tip doi decat grasimea distribuita pe picioare. Medicii spun ca in ultimul timp, in urbea de pe Bega au intalnit cazuri de fetite cu ovar policihistic, cu tiroidite autoimune.

„Este un aparat in premiera nationala de determinare a compozitiei corporale la copil. Incepand cu virsta de trei ani putem determina orice variatie in compozitia corporala a copilului. Copilul slab, gras, cu boli cronice, care are o modificare corporala, o putem surprinde si o putem sanctiona – dietetic, kinetic, putem surprinde aceste modificari si sa le sanctionam. Estimam ca vom avea 2000-3000 de copii care vor fi consultati in fiecare an cu acest aparat”, spune doctorul Otilia Marginean – medic medic specialist endocrinolog, seful Clinicii 1 Pediatrie si sef de sectie la Endocrinologie, potrivit tion.ro.

„Clubul Lions Timisoara face parte din cluburile de servicii care au sarit si sar in continuare in ajutorarea copiilor. La rugamintea doamnei doctor, clubul a achizitionat acest aparat unic in Romania. Ne face o deosebita placere sa vedem si sa stim ca copiii care vin la acest spital o sa aiba o sansa in plus pentru mai tarziu”, spune Ilie Grapini – Lions Timisoara.

premiera nationala timisoara aparat compozitiei corporale copiilor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1133 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006044 (s)