News Flash:

Premiera la Timisoara! In acest an vor fi organizate Zilele Culturii Maghiare

11 Septembrie 2016
1064 Vizualizari | 0 Comentarii
Zilele Culturii Maghiare
Asociatia Bastion organizeaza, in premiera, la Timisoara, Zilele Culturii Maghiare, manifestare care isi propune sa promoveze traditiile si cultura acestei etnii din capitala Banatului. 
'Am pornit de la modelul manifestarilor din Cluj, dar va fi de o intindere mult mai mica, pentru ca si comunitatea de maghiari din Timisoara este mai mica decat cea din Cluj si va avea specific timisorean', a declarat joi, pentru AGERPRES, Tamas Peter, consulul onorific al Ungariei la Timisoara si presedinte al Asociatiei Bastion. 
Fiind la inceput de drum, dintre zecile de invitati sa prezinte mestesuguri sau traditii culturale si gastronomice maghiare, majoritatea vor veni din secuime, dar si din Ungaria si Voivodina, au precizat reprezentantii Asociatiei Bastion. 
'Din pacate, la capitolul mestesuguri traditionale autentice, Timisoara nu este reprezentata la acest nivel. Dintre cei care vor veni cu mestesuguri (olarit, sticlari, tesatori) vor fi cu predilectie din secuime si din Voivodina. Din Timisoara sunt cei care fac handmade, dar pe ansamblu, vor fi 50% produse de handmade, cealalta jumatate, reprezentanti ai mestesugurilor autentice traditionale', a precizat pentru AGERPRES Valdman Kinga, membra a Asociatiei Bastion. 
Organizatorii isi propun ca, prin manifestarile organizate in cadrul Zilelor Culturii Maghiare la Timisoara, comunitatea sa se deschida populatiei majoritare, dar si celorlalte etnii din regiunea Banatului, cunoscuta a fi una ce poarta amprenta multiculturalitatii. 
Evenimentele vor contine si programe artistice si muzicale, deschiderea fiind facuta cu spectacolul de opera 'Silvia' Printesa Ciardasului (E. Kalman), sustinuta in Piata Operei de un colectiv liric din Ungaria. 
Totodata, Tamas Peter a subliniat ca evenimentul va fi un bun prilej de promovare a imaginii Timisoarei pentru titlul de Capitala Culturala Europeana. 
Manifestarile vor avea loc in perioada 30 septembrie - 2 octombrie. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1814 (s) | 32 queries | Mysql time :0.024894 (s)