News Flash:

Preferi friptura ''in sange''? Sucul rosiatic al fripturii nu este ceea ce se crede

22 Iulie 2018
901 Vizualizari | 0 Comentarii
friptura in sange

Indiferent cum preferati friptura, fie mai bine facuta sau ”in sange”, lichidul care se scurge din friptura este important atat pentru prepararea corecta a mancarii, cat si pentru sanatatea omului. Totusi, lichidul nu este sange, ci apa amestecata cu oproteina mioglobina, care poate fi consumata fara teama, scrie descopera.ro, care citeaza Curiosity.

Rolul mioglobinei este de a ajuta la transportarea oxigenului la celulele musculoase. In mod natural, aceasta are culoarea rosu, de aceea oamenii considera ca este sange. Mioglobina devine inchisa la culoare daca este expusa la caldura. De aceea friptura mai bine facuta nu mai este ”sangerie”, desi mai contine mioglobina. De asemenea, mioglobina determina culoarea carnii, cu cat aceasta este mai rosiatica/mai inchisa la culoare, cu atat contine mai multa mioglobina. Animalele cu carne rosie isi folosesc mai mult musculatura, de aceea au mai multa mioglobina.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1106 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004733 (s)