News Flash:

Prefectura Timis a inchis toate targurile de animale din judet

13 Septembrie 2014
668 Vizualizari | 0 Comentarii
Institutia Prefectului Timis a luat decizia inchiderii tuturor targurilor de animale din judet pana in data de 5 octombrie, pentru a evita aparitia bolii "limbii albastre", care afecteaza rumegatoarele. 
"La ora actuala, in Timis si in judetele vecine nu exista niciun caz de boala, insa exista focare in judetele din sudul tarii", a declarat vineri pentru AGERPRES prefectul Eugen Dogariu. 
S-a decis instiintarea tuturor proprietarilor de stane ca nu au voie sa paraseasca amplasamentul actual pana la data de 5 octombrie si ca, dupa aceasta data, au voie sa paraseasca locul numai cu avizul scris al Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor. 
Boala "limbii albastre" (Bluetongue) este de tip viral si afecteaza ovinele, bovinele, caprinele si alte rumegatoare. Boala nu este contagioasa si se transmite prin culicoide (musculite intepatoare). In prezent, 24 de serotipuri ale virusului sunt cunoscute in diferite zone ale lumii. Boala prezinta un tipar sezonier, in functie de perioadele de abundenta a speciilor de culicoide din timpul anului, frecventa cazurilor de boala crescand mai ales spre sfarsitul verii si toamna. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0977 (s) | 23 queries | Mysql time :0.032504 (s)