News Flash:

Prefectul de Timis cauta solutii pentru semnalizarea trecerilor de cale ferata

28 Septembrie 2018
1321 Vizualizari | 0 Comentarii
atentie la tren

Accidentele care au loc la trecerile la nivel cu calea ferata nesemnalizate din Timis sunt foarte numeroase, multe soldandu-se cu decese sau raniri grave ale conducatorilor auto. Prefectul Eva Andreas a tras un semnal de alarma inca din luna august, in Colegiul Prefectural, iar in zilele urmatoare se va intalni cu omologii sai din Caras-Severin si Hunedoara pentru a cauta solutii.

 Multe accidente se produc din cauza trecerilor la nivel cu calea ferata nesemnalizate. La intalnirea pe care prefectul de Timis Eva Andreas o va avea cu prefectii de Caras-Severin si Hunedoara sunt invitati si reprezentantii CFR, iar reprezentantii guvernului in teritoriu le vor cere acestora sa aloce bani pentru semnalizarea trecerilor. Multe dintre aceste treceri peste calea ferata au doar Crucea Sfantului Andrei si la fel de adevarat este ca unii conducatori auto nu respecta regulamentul. In cateva zile, in Timis, doi soferi si-au pierdut viata loviti de tren, la calea ferata dintre Nerau si Lovrin (semnalizata cu Crucea Sfantului Andrei) si la intrare in Gataia (trecere semnalizata cu indicatoare, dar fara bariere).

Timisul are 290 de treceri la nivel cu calea ferata, 34 pe drumurile nationale, 61 pe drumurile judetene, 45 pe drumuri comunale si 150 pe drumuri locale sau agricole. Conform reprezentantilor Politiei, 9 din cele 34 de treceri la nivel cu calea ferata de pe drumurile nationale din Timis nu au semnalizare sonora, desi exista o prevedere legala noua, care obliga CFR Infrastructra sa automatizeze trecerile de cale ferata de pe drumurile europene si judetene.


accidentele trecerile calea ferata nesemnalizate timis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1181 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004727 (s)