News Flash:

Predoiu: Cerem in continuare demisia lui Oprea, demersul nostru nu vine dintr-un calcul politic

25 Octombrie 2015
997 Vizualizari | 0 Comentarii
predoiu
Prim-vicepresedintele PNL, Catalin Predoiu, a declarat duminica, intr-o conferinta de presa, ca formatiunea sa cere in continuare demisia vicepremierului Gabriel Oprea si ca demersul partidului nu vine dintr-un calcul politic.
"Noi nu facem acest demers din calcul politic. Am demonstrat si la motiunea de cenzura ca nu negociem principii pentru voturi. Am fost acuzati atunci ca nu am tranzactionat politic si ca a picat motiunea din acest motiv. Atunci, ca si acum am respectat o serie de principii si ne vom tine de ele. Nu dorim sa separam deloc misiunea noastra politica de valori si de principii, dimpotriva. Nu dorim sa amestecam lucrurile. Acest caz, al politistului Gigina este un test si pentru partide si pentru institutii, pentru toata lumea si nu cred ca e cazul sa discutam acum de considerente politice, de aceea atacul UNPR este lipsit si de logica si de fundament faptic", a declarat liderul liberal.
Intrebat daca PNL va depune motiune simpla luni, prin care sa ceara demiterea ministrului de Interne, Predoiu a spus ca aceasta posibila actiune va fi discutat in cadrul Comisiei de Unificare.
"Vom discuta maiine la Comisia de Unificare aceasta chestiune, a anuntat-o ieri unul din copresedintii partidului (Alina Gorghiu – n.r.), nu vreau sa anticipez, dar, din punctul meu de vedere, pe care o sa-l sustin si in comisie, este un demers logic, firesc in consecinta pozitiei noastre", a spus prim-vicepresedintele liberal.
Referitor la o eventuala negociere politica cu UNPR pentru motiunea de cenzura anuntata de liberali pentru februarie, Predoiu a spus ca nu poate sa anticipeze ce se va intampla atunci.
"Nu stiu, nu anticipez in niciun fel. Ceea ce noi dorim acum este un gest reparator si am spus care e: demisia. Nu facem calcule, nu ne punem problema ce o sa facem in februarie, in martie. Vom vedea atunci ce facem, dar acum asta este pozitia si nu e un atac la persoana, nu e un calcul politic, nu e o razbunare politica, nu e nimic din toate aceste lucruri. Dimpotriva, am fost criticatie de unii ca o sa mentinem tacerea pentru ca avem interese politice, iata ca punem deoparte interesele politice atunci cand exista un interes mai mare, cu adevarat national, si anume sa lamurim o data daca politicienii, guvernantii respecta poporul sau nu. Aceasta dovada de respect trebuie sa insemne si sacrificii la un moment dat, sacrificarea unor functii, sacrificarea unor pozitii, sacrificarea unor sanse de a ajunge intr-un loc sau altul, inclusiv la guvern. N-avem niciun fel de ezitare in acesta privinta", a mai declarat prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu.
Liderii PNL Catalin Predoiu si Alina Gorghiu, care "mimau pana mai ieri buna-credinta si buna-cuviinta isi arata astazi adevarata fata" cand ii cer demisia lui Gabriel Oprea, fata de care au avut "numai cuvinte de lauda", sustine UNPR, intr-un comunicat remis dumica agentiei MEDIAFAX.
"PNL a propus o tradare, iar UNPR a refuzat. Aceasta este de fapt singura explicatie pentru atacurile politice furibunde pe care astazi le lanseaza reprezentantii PNL. Mai grav pentru Catalin Predoiu este ca se preteaza la un astfel de joc stiind foarte bine cateva adevaruri pe care o parte a presei le ignora", afirma UNPR . Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1363 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007601 (s)