News Flash:

Povestea unei afaceri de succes cu trandafiri care nu se ofilesc timp de zeci de ani pusa pe picioare de un tanar de 26 de ani

18 Decembrie 2017
1043 Vizualizari | 0 Comentarii
caragea

Ionut Caragea, in varsta de 26 de ani, din municipiul Targu Jiu, a reusit sa puna pe picioare o afacere cu trandafiri care nu se ofilesc timp de zeci de ani.

Ionut Caragea (26 de ani), din Targu Jiu, a pus pe picioare o afacere cu trandafiri care nu se ofilesc timp de zeci de ani. El comercializeaza in Romania trandafiri criogenati adusi tocmai din Ecuador, sub marca „Forever Rose“. Tanarul detine franciza pentru a desface in Romania trandafirii care au avut ca punct de plecare povestea din filmul „Frumoasa si bestia“ (n.r. – In film, personajul Belle descopera in castelul fermecat al Bestiei un trandafir care nu se ofileste niciodata).

„Acest concept l-am descoperit la un prieten care tocmai ce venise din Dubai, de unde cumparase pentru iubita lui un astfel de trandafir. Am vazut numele firmei, am trimis mail si am inceput afacerea“, povesteste Ionut Caragea. Cat dureaza procesul de criogenare Trandafirii trebuie sa treaca printr-o serie de procedee care dureaza 12 zile, pentru a fi criogenati. Florile sunt tratate tocmai in Ecuador, intr-un aparat special. „Procedeul criogenarii are la baza un aparat prin care ingheata cu azot doar petalele trandafirilor, la o temperatura de minus 55 grade, iar pentru a nu deveni casante li se aplica tratament cu glicerina.

Se criogeneaza fiecare petala in parte, dupa care se lipesc. Pentru tulpina trandafirului procedeul este diferit si mai durabil. Procedeul de criogenare al unui trandafir ajunge pana la 12 zile“, explica tanarul intreprinzator.

Trandafirii sunt adusi din Ecuador, gata criogenati, iar Ionut se ocupa de ambalarea lor si de distribuire, in functiile de comenzile pe care le primeste. „Trandafirii vin separati de tulpina. Noi producem suportul de lemn si ne ocupam de imbinarea lor“, precizeaza Ionut.

Durata de viata Trandafirii criogenati rezista chiar si 25 de ani, daca sunt pastrati in conditii bune. „Locul in care sunt pastrati trebuie sa fie ferit umiditate, de razele soarelui vara, iar bolul in care se afla nu trebuie sa fis supus la diferite socuri“, mai spune Ionut Caragea.

Tanarul reuseste sa comercializeze lunar sute de trandafiri care nu se ofilesc. Cel mai mult a reusit sa vanda chiar luna trecuta. „Am atins in luna noiembrie 600 bucati. Nu trimitem comenzi decat in Romania, desi avem clienti care ne solicit din alte tari. Este o conditie a francizei“, a adaugat Ionut.

Trandafirii pe care tanarul ii vinde sunt prezenti pe diferite platforme de comercializare online, in mall-urile din Targu Jiu si Bucuresti, iar comenzile se preiau si pe Facebook. „Planul meu pentru aceasta afacere este dezvoltarea in cat mai multe orase din Romania si deschiderea unui magazin «Forever Roses Romania» cu o diversitate de produse“, marturiseste tanarul.

Ultima fita in materie de cadouri
Cine sunt oamenii care aleg sa dea in dar trandafiri criogenati? „Din ce ne-au povestit clientii nostri, alegerea lor consta in durata de viata a florilor si aspectul lor. Nu exista o categorie de varsta care cumpara trandafiri criogenati. Sunt si persoane tinere, dar si mai batrane. Cele mai multe comenzi se fac online“, spune Ionut. Preturile pornesc de la 150 lei si pot atinge 1.000 lei. „Diferenta de pret o face marimea trandafirului, marimea sticlei, mai multi trandafiri in sticla“, adauga tanarul om de afaceri.

Galerie Foto

CARAGEA2
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1122 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005163 (s)