News Flash:

Povestea soferitei de TIR din Romania care face peste 12.000 de kilometri in fiecare luna alaturi de cainele sau

12 Noiembrie 2017
1079 Vizualizari | 0 Comentarii
soferita

Ioana Amariutei (27 de ani) din Bacau este una din putinele femei de pe continent care lucreaza ca sofer de TIR. Ea strabate peste 12.000 de kilometri in fiecare luna alaturi de cainele sau, Shanny.
Ioana Amariutei a plecat la doar 17 ani din Bacau, urmandu-si parintii in Spania, la Madrid, dupa moartea fratelui mai mic, care a sfarsit inecat in apele Bistritei, informeaza observator.tv

La 19 ani si-a insotit prietenul, conducator de TIR, prin Europa timp de mai multe luni. A invatat drumurile si a capatat pasiunea pentru masinile mari si calatoriile lungi.

“Atunci eu nu aveam permis, iar la 21 de ani ne-am separat si am apucat fiecare pe drumuri diferite. Imi placea enorm sa calatoresc si totodata sa fiu independenta, nu mi-a placut niciodata sa depind de cineva. Atunci am obtinut categoria B si am revenit in Spania. Am lucrat pentru a termina liceul la distanta”, a spus Ioana.

Dupa ridicarea permisului auto si a atestatelor necesare, a revenit A Coruña, localitate din nordul Spaniei, s-a angajat la o campanie de transport marfa, si-a inchiriat o casuta, iar a doua zi a plecat in prima cursa de TIR prin Europa, impreuna cu Shanny. De atunci n-a mai ajuns in Romania, iar acasa inseamna pentru ea cabina TIR-ului.

“Fac undeva intre 12.000 si 14.000 de kilometri lunar. Un transport de la furnizor la client este pe o distanta, de regula, cuprinsa intre 500 si 2.000 de kilometri. Cel mai frecvent ajung in Italia si Franta, Germania, Belgia, Olanda, dar si alte tari din Europa, unde firma are contracte. Transport aliaje, hartie, alimente, care nu necesita regim special de temperatura”, spune Ioana Amariutei.
sursa: businessmagazin.ro


ioana amariutei shanny
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1336 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006809 (s)