News Flash:

Porunca data credinciosilor de IPS Ioan Mitropolitul Banatului, de Paste

3 Mai 2016
1144 Vizualizari | 0 Comentarii
IPS Ioan Selejan
Mitropolitul Ioan al Banatului ne-a dat in Duminica Invierii o porunca: sa fim vesnic tineri, in Primavara Vesniciei. Este o porunca plina de dragoste, pornita din porunca lui Iisus 'Iubiti-va unii pe altii, asa cum v-am iubit Eu pe voi'. Este o porunca usoara pentru cei lipsiti de rautate si de haina urii, care cred in Sfanta Treime si in Invierea Mantuitorului Hristos si Care ne-a deschis usa Vesniciei.
'In urma cu patru luni am avut anul nou. Acum, de Inviere, avem Anul Vesniciei, in Primavara vesnica. Vesnicia nu are rasarit, miazazi si apus, nu are aceste trei etape, nu are decat primavara si de aceea, toti cei care pasesc in Tara ingerilor, doar intineresc. In Primavara Vesniciei nu se imbatraneste; prin vesnicie, de-a pururi, fiecare om, numai infloreste. Cel ce  a pasit peste pragul Anului Vesniciei, a pasit peste Anul Invierii si ramane vesnic tanar, fiecare intinereste tot mai mult, pentru ca se apropie de Lumina Sfintei Treimi. Va dau porunca tuturor: fiti vesnic tineri!', le-a spus IPS Ioan al Banatului, credinciosilor, la Catedrala Mitropolitana din Timisoara, dupa liturghia din Duminica Invierii.

Vladica Ioan a atras insa atentia, sa ne pastram aceasta lumina a Invierii, pentru ca desi nu poate fi stinsa niciodata, ea poate fi furata, si odata cu ea, este furata mintea luminata data de Tatal.
'Lumina Invierii nu o poate stinge nimeni, dar de furat, v-o poate fura. Cine va fura lumina Invierii, va fura mintea. Nu va scoateti mintea la orice rascruce de drumuri, sa nu v-o fure cineva. De aceea. aveti grija de lumina Invierii, de credinta de Inviere, sa nu v-o fure cineva, ca de stins, nu v-o poate stinge', a mai spus intaistatatorul bisericii ortodoxe din Banat.
Si apoi, vladica Ioan a vorbit despre un lucru pe care nu l-am mai auzit rostit de cineva, dar despre care, toti cei cu mintea luminata ii dau dreptate: lumina Sfanta de Inviere nu vine, dupa cum spun unii, doar in acel moment unic al marelui praznic de la Ierusalim. Si a povestit despre un fapt la care a fost martor, in urma cu mai multi ani: in timp ce era la Ierusalim, o femeie care lucra acolo de cativa ani, voia sa revina in Romania, dar nu inainte de a aprinde trei lumanari la Sfantul Mormant. Cum, era inaintea marelui praznic, iar in incaperea respectiva se stinge orice sursa de aprindere, de foc, femeia nu a mai gasit nicio lumanare aprinsa. 'A iesit plangand din incapere si a inceput sa planga spunand 'Doamne, atat sunt de pacatoasa in fata Ta, incat nici aceste trei lumanari nu vrei sa le primesti de la mine?' Si plangand, si-a ridicat ochii spre manunchiul de lumanari din mana ei, pe care le-a vazut aprinse'. S-a dus la parintele nostru IPS Ioan si impreuna au lasat ca lacrimile sa li se verse imbelsugat in potirul nevazut al Mantuitorului.
Hristos a Inviat!

duminica invierii primavara vesniciei vladica ioan lumina invierii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1154 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005075 (s)