News Flash:

Porosenko, Hollande si Merkel cer "încetarea imediata a focului", anunta Presedintia Ucrainei

6 Februarie 2015
2118 Vizualizari | 0 Comentarii
Petro Porosenko
Presedintele ucrainean Petro Porosenko, omologul sau francez Francois Hollande si cancelarul german Angela Merkel au discutat joi seara asupra unor modalitati de punere in aplicare a acordurilor de la Minsk si cer "incetarea imediata a focului", a anuntat Biroul de presa al Presedintiei Ucrainei.
"Porosenko, Merkel si Hollande au elaborat propuneri comune pentru punerea in aplicare a acordurilor de la Minsk", a anuntat Presedintia ucraineana intr-un comunicat publicat vineri dimineata.
"Partile (Ucraina, Franta si Germania) sustin solutionarea pasnica a conflictului din regiunile Donetk si Lugansk si si-au exprimat speranta ca Rusia este interesata de aceasta (cale)", se arata in comunicat.
Cei trei lideri au cerut "incetarea imediata a focului, retragerea trupelor straine din Ucraina, evacuarea armamentului greu, inchiderea frontierelor si eliberarea tuturor prizonierilor", potrivit Kievului.
De asemenea, Petro Porosenko a facut apel catre liderii europeni sa ajute la eliberarea pilotului militar ucrainean Nadejda Savcenko, detinuta in Rusia.
O intrevedere trilaterala Porosenko-Hollande-Merkel a avut loc joi seara la Kiev. Cei trei lideri nu au facut declaratii oficiale la finalul acesteia.

francois hollande angela merkel
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1144 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006587 (s)