News Flash:

Ponta refuza dezbaterea organizata de UV Timisoara

6 Noiembrie 2014
918 Vizualizari | 1 Comentarii
Ponta
Prima dezbatere a celor doi candidati ramasi in cursa pentru alegerile prezidentiale ar putea avea loc la Timisoara. Candidatul ACL la presedintia Romaniei, Klaus Iohannis, a transmis, miercuri, ca accepta invitatia rectorului Universitatii de Vest din Timisoara de a discuta fata in fata cu contracandidatul sau, Victor Ponta, in Aula Magna.
Va reamintim ca rectorul Universitatii de Vest din Timisoara, Marilen Pirtea, a transmis o invitatie celor doi candidati ramasi in turul doi al alegerilor prezidentiale sa participe la o dezbatere in Aula Magna a universitatii, scrie tion.ro.
Primul care a raspuns acestei invitatii este candidatul ACL, Klaus Iohannis.
“Salut initiativa Universitatii de Vest din Timisoara de a organiza o dezbatere intre cei doi candidati la Presedintia Romaniei intrati in turul doi. Prestigiul acestei universitati si spiritul in care a fost lansata invitatia, aceea a unui dialog real pe teme importante pentru cetateni, m-au determinat sa accept propunerea formulata de rectorul Marilen Pirtea. Asa cum am anuntat de la bun inceput, consider ca este absolut necesar ca cei doi candidati ramasi in competitia pentru Presedintie sa aiba o dezbatere bazata pe viziunea si proiectul fiecaruia dintre ei pentru Romania. Din respect pentru cetateni, o astfel de dezbatere electorala nu poate sa aiba loc decat intr-un cadru echitabil si neutru pentru ambii candidati si consider ca aceste conditii pot fi asigurate de Universitatea de Vest din Timisoara”, a transmis Iohannis.
Candidatul ACL sustine ca se asteapta ca si Victor Ponta sa accepte invitatia Universitatii de Vest, daca are curajul de a se confrunta intr-un cadru impartial.
“Am fost neplacut surprins ca Victor Ponta prefera sa dialogheze cu mine intr-un format de discutii prestabilit de catre echipa sa, cu moderatorii si cu temele fixate dupa bunul sau plac. M-as fi asteptat de la domnul Ponta sa nu dezonoreze votul oamenilor care l-au propulsat in turul doi al alegerilor prezidentiale, preferand un simulacru de dezbatere si sa aiba curajul de a avea impreuna o confruntare de idei corecta, intr-un cadru impartial. Daca este cu adevarat interesat sa participe la o dezbatere electorala, il astept pe domnul Ponta sa onoreze invitatia Universitatii de Vest din Timisoara si sa fie de acord ca ambele echipe de campanie sa negocieze temele si sa puna la punct, impreuna cu organizatorii, detaliile acestei dezbateri. Fac un apel la Victor Ponta sa nu mai tergiverseze luarea unei decizii si sa accepte organizarea unei dezbateri electorale in mediul universitar, la care sa aiba acces toata presa si toate televiziunile din Romania, inclusiv televiziunea publica”, mai transmite Iohannis.
De la inceputul campaniei electorale si pana acum, cei doi candidati ramasi in cursa pentru Cotroceni nu s-au intalnit fata in fata.
UPDATE. Raspunsul lui Victor Ponta, candidatul PSD la Presedintie, a venit pe Facebook.
“Il rog pe domnul Iohannis sa nu mai caute scuze necredibile, sa nu mai inventeze scenarii improbabile, sa nu mai conceapa strategii savante de refuz, sa nu mai caute, la fel ca Traian Basescu, dezbateri de genul Turcescu (2009)”, a scris Ponta pe pagina sa de Facebook.
”Variantele de confruntari electorale pe care domnul Iohannis ni le transmite prin intermediari sau direct reprezinta un vot de blam dat presei romanesti. Domnul Iohannis nu doreste sa mearga in sediul televiziunilor si nu doreste sa fie moderat de jurnalisti. Propunerile pe care le avanseaza sunt nobile – Universitatea din Timisoara, Palatul Parlamentului – dar la fel de bine pot fi invocate Academia Romana, Uniunea Scriitorilor, o unitate militara, un camin cultural dintr-un sat, un spital, un camin de batrani sau o fabrica.
Orice loc din Romania este legitim pentru a gazdui o confruntare prezidentiala. Dar tocmai fiindca nu se poate merge peste tot, se poate accepta ca media este acea institutie globala care poate aduce necesara intalnirea intre candidatii la Presedintie in casele fiecarui roman – si din Timisoara si din Covasna si din Bucuresti si din Suceava… Si universitar si miner si student si pensionar. Cele patru televiziuni de stiri, ale caror invitatii le-am acceptat, acopera o larga marja de orientari politice si un public extrem de divers. De asemenea, sunt primele patru in audienta pe specificul lor si au jurnalisti cu experienta care pot organiza profesionist o confruntare electorala. De aceea, il rog pe domnul Iohannis sa nu mai caute scuze necredibile, sa nu mai inventeze scenarii improbabile, sa nu mai conceapa strategii savante de refuz, sa nu mai caute, la fel ca Traian Basescu, dezbateri de genul Turcescu (2009). Il rog asadar sa participe, incepand cu ziua de luni, 10 noiembrie, la cele patru intalniri electorale la care am fost invitati de televiziuni. Il anunt din nou ca eu voi fi acolo incepand cu ora 20:00, indiferent daca domnia sa are sau nu curajul sa apara”, a mai precizat Victor Ponta pe Facebook.

klaus iohannis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

EUGEN  | #57
Nu permite prezentului să te descurajeze. Toţi cei care au ajuns acolo unde sunt acum, au început acolo unde erau.
Pentru detalii, trimiteti textul ”VREAU” la adresa de email: eumaxim@yahoo.com
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1454 (s) | 23 queries | Mysql time :0.044584 (s)