News Flash:

Ponta: Nu ne vom opune numirii lui Hellvig la SRI

23 Februarie 2015
1536 Vizualizari | 1 Comentarii
Presedintele PSD, Victor Ponta a declarat, luni, dupa sedinta Biroului Permanent National, ca social-democratii ”nu se vor opune numirii lui Eduard Hellvig la conducerea Serviciului Roman de Informatii (SRI), dar ca doresc o dezbatere publica privind numirile nepolitice in institutiile nepolitice.
Ponta a declarat ca in urma deciziei din conducerea partidului, se va merge in fata grupurilor parlamentare ale PSD cu propunerea respectarii unui principiu enuntat inca din 2014, de a avea persoane, daca se poate, nepolitice in fruntea unor institutii nepolitice, respectiv ca ”toti sefii din aceste institutii sa nu apartina aceleeasi formatiuni politice”.
Presedintele PSD a aratat ca ar fi preferat ”ca nominalizarea sa fie facuta pentru o persoana care sa nu apartina PNL”.
”Respectam dreptul presedintelui (..) Pe domnul Hellvig il cunoastem, am lucrat bine, cand eram in USL, este o persoana echilibrata (..). Nu ne vom opune la nimirea domniei sale, dar ne dorim dezbatere publica pe acest principiu, sa stabilim daca o putere politica, aflata in posibilitatea de a face numiri, va acoperi toate functiile”, a spus Victor Ponta.
Presedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, joi, pe europarlamentarul PNL Eduard Hellvig pentru functia de director al Serviciului Roman de Informatii.
El a spus ca in cursul zilei a avut intalniri cu liderii partidelor politice, carora le-a adus la cunostinta intentia sa de nominalizare a lui Eduard Hellvig pentru functia de director al Serviciului Roman de Informatii.
Seful statului a mentionat ca a decis sa faca o nominalizare pentru pozitia de director al SRI, in persoana lui Eduard Hellvig.
”In aceasta seara am semnat scrisoarea catre presedintii celor doua Camere ale Parlamentatului si l-am propus pe domnul Eduard Hellvig pentru pozitia de director”, a tinut sa anunte Klaus Iohannis. Mediafax.ro

eduard hellvig
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1230 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007683 (s)