News Flash:

Ponta: "Nu avem Codul Fiscal, dar avem Cod de procedura. Adica avem caruta, dar nu avem caii"

21 Iulie 2015
1012 Vizualizari | 0 Comentarii
Ponta5
Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca pana la 1 septembrie se va gasi o formula constitutionala pentru adoptarea Codului Fiscal si reducerea TVA, fara sa precizeze care va fi aceasta formula si a aratat ca a fost promulgat Codul de procedura fiscala, adaugand: "Adica avem caruta, nu avem caii".
"In primul rand, ma bucur foarte tare ca avem promulgata legea amnistiei fiscale, pentru ca indreptam o serie de greseli legislative si de aplicare din 2010 incoace. In al doilea rand, nu stiu daca sa ma bucur sau nu, dar inteleg ca avem Codul de Procedura Fiscala. Nu avem Codul Fiscal, dar avem Codul de procedura fiscala. Adica avem caruta, dar nu avem caii. Poate asa se lucreaza nemteste, nu stiu sau romaneste", a spus Ponta.
El a adaugat ca pana la urma Codul Fiscal este un document bun si pana la 1 septembrie se va gasi o formula constitutionala pentru adoptarea lui.
"Nu pot sa spun decat un singur lucru, ca in continuare cred ca o decizie politica, suta la suta politica, gresita, afecteaza, pana la urma dezvoltarea noastra economica. Pana la urma Codul fiscal este un document bun pe termen lung, care din fericire fusese votat de toata lumea, deci avea si stabilitate politica si ca pana la 1 septembrie intr-o formula constitutionala o sa avem si Codul Fiscal si reducerea TVA la 19%. Asta asteapta toti cei care investesc, creeaza locuri de munca in Romania, platesc taxe in Romania si care au contribuit, de fapt, la cresterea economica de peste patru procente de la inceputul acestui an", a declarat premierul.
"In rest, politica pentru altii, eu vreau sa fac administratie si sa-mi fac treaba", a adaugat Ponta.
El nu a precizat care va fi varianta aleasa pentru Codul Fiscal, respectiv ordonanta, asumarea raspunderii Guvernului sau sesiune extraordinara a Parlamentului.
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1142 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005131 (s)