News Flash:

Ponta ii cere ministrului Educatiei sa explice rapid cum va rezolva problema fondului clasei si a meditatiilor

15 Ianuarie 2014
1263 Vizualizari | 0 Comentarii
Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Educatiei sa finalizeze Codul de etica în învatamânt si sa reglementeze problemele legate de fondul clasei si meditatii, spunând ca vrea sa opreasca abuzurile din sistem si ca este dispus sa sprijine verificarile si cu inspectorii Corpului sau de Control.
"Cred ca într-adevar cel mai important lucru de la început de an este ce se schimba bine si ce nu s-a schimbat în zona de educatie. Daca aveti nevoie si de resursele Corpului meu de Control, va ajut. Vreau sa avem o situatie foarte clara apropos de ce se întâmpla anormal de zeci de ani în învatamântul românesc, dar acum avem si puterea politica, si dorinta de a pune capat. Vreau sa terminati codurile de etica, vreau sa stabilim foarte clar ce se întâmpla cu meditatiile si cu toate celelalte, cu fondul clasei, vreau sa avem niste reglementari foarte clare pentru ca abuzurile sunt relevate. Nu stiu daca sunt simple exceptii sau daca nu cumva constituie o regula si o sa va rog pe dumneavoastra, personal, sa ne informati în Guvern, în doua saptamâni de acum încolo, ce masuri concrete luam pe aceasta zona", i-a spus Ponta ministrului, în sedinta de guvern, în fata presei.
Un cod de etica pentru scoli ar trebui sa fie elaborat pâna la 15 iunie, iar cadrele didactice care îl încalca ar urma sa fie sanctionate si sa nu mai poata face parte din acest corp profesional, masura vizând combaterea coruptiei, a anuntat, marti, secretarul general adjunct al Ministerului Educatiei, Gabriel Ispas.
El a mentionat ca acest cod etic va putea fi valabil în învatamântul preuniversitar românesc timp de 20 - 30 de ani.
Codul de etica va fi redactat dupa ce Consiliul de Administratie al Scolii nr. 10 "Maria Rosetti" din Capitala a decis, în 10 ianaurie, desfacerea disciplinara a contractului de munca al învatatoarei Dana Blându, care a cerut bani pentru cadourile ce urmau sa fie date de sarbatori unor angajati ai scolii. De asemenea, scoala a decis si sesizarea Parchetului în cazul învatatoarei, pentru aspecte penale care ar fi fost savârsite de Dana Blându, anchetatorii urmând sa stabileasca daca aceasta a primit în acest fel foloase necuvenite.
În ultimele zile, dupa incidentul de la Scoala nr. 10, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a primit mai multe sesizari privind colecte de bani în scoli si de luni a început cercetari vizând fondul clasei în alte trei unitati de învatamânt, respectiv Scoala Gimnaziala "Sfântul Andrei", Liceul Teoretic "Nicolae Iorga" si Colegiul Economic "Costin C. Kiritescu".
Un alt caz a fost sesizat la Sectia 6 Politie din Capitala. Tatal unui copil care învata la Scoala Centrala s-a prezentat la Sectia 6 si le-a spus politistilor ca învatatoarea a amenajat în clasa un loc la perete unde copiii pedepsiti sunt umiliti, fiind pusi sa dea cu capul. Barbatul a precizat ca cel putin doi elevi au fost pusi în aceasta situatie, potrivit unor surse din Politia Capitalei. Mediafax.ro

gabriel ispas
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1300 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006294 (s)