News Flash:

Pompierii din Hunedoara au salvat trei cai dintr-un lac de steril, in Valea Jiului

15 Septembrie 2016
1049 Vizualizari | 0 Comentarii
cal pompier
Trei cai au fost salvati de la moarte dupa ce au cazut accidental intr-un lac de steril situat in apropierea orasului Vulcan, din Valea Jiului,riscand sa se inece in namolul adanc depozitat acolo, a informat joi Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) al judetului Hunedoara.


'Caii riscau sa se inece in namolul adanc, insa deplasarea de urgenta la locul indicat si realizarea rapida a unui dispozitiv de salvare au dus la salvarea cabalinelor. Un pompier si ingrijitorul animalelor au inaintat prin namolul instabil, fiind asigurati de pompierii de pe mal cu o coarda', a declarat purtatorul de cuvant al ISU Hunedoara, Anemona Doda.


Actiunea de salvare a fost dificila pentru ca animalele au ramas blocate la cativa metri de malul lacului de steril si se afundasera in namol. Salvatorii au prins fiecare cal cu ajutorul unor furtune si i-au scos din mal folosindu-se doar de forta bratelor, deoarece terenul instabil si extrem de accidentat nu a permis apropierea de mal a unei autospeciale. 


Caii apartin unei organizatii neguvernamentale din Vulcan care are un parc de calarie. Animalele sunt folosite la sedinte de hipoterapie pentru copiii cu sindrom Down sau alte afectiuni.


Lacul de steril apartine Preparatiei Coroiesti, namolul depozitat acolo fiind rezultatul operatiunilor de prelucrare si spalare a carbunelui extras din minele Vaii Jiului.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1382 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009081 (s)