News Flash:

Polonia se OPUNE Uniunii Europene: "Nu vom ceda SANTAJULUI"

4 Septembrie 2017
1133 Vizualizari | 0 Comentarii
polonia uniunea europeana
Sefa guvernului polonez, Beata Szydlo, a respins duminica "santajul" Uniunii Europene care urmareste sa forteze Polonia sa accepte partea sa din cotele obligatorii de repartitie a miilor de solicitanti de azil venind dinspre Italia si Grecia, relateaza AFP, arata agerpres.ro. 
"Nu vom ceda santajului ca ne vor taia o parte din fondurile europene pentru a ne pedepsi pentru ca nu acceptam relocarea migrantilor din Africa de Nord si Orientul Mijlociu", a afirmat Szydlo, intr-un interviu acordat revistei de dreapta Sieci, un fragment din care a fost publicat duminica de site-ul internet wPolityce. 
Comisarul european pentru migratie Dimitris Avramopoulos a anuntat la sfarsitul lunii iulie ca Bruxellesul va declansa o a doua faza a procedurii de infringement lansata in iunie impotriva Cehiei, Ungariei si Poloniei pentru refuzul lor de a accepta cota de refugiati alocata de catre Bruxelles.
Cele trei tari ar putea face obiectul unor represalii, ceea ce ar insemna, potrivit Varsoviei, o reducere a fondurilor europene. 
"Fondurile europene si politica de coeziune sunt piloni ai Uniunii Europene la fel ca libertatea de miscare a bunurilor si serviciilor. Avem dreptul aici... Insistam ca tratatele europene sa fie respectate si respingem dictatul celor mai mari tari" cu privire la problema cotelor, a adaugat premierul polonez. 
Declaratiile Beata Szydlo intervin la trei zile inainte ca Curtea de Justitie a UE sa se pronunte in cazul recursurilor inaintate de Ungaria si Slovacia impotriva planului de "relocare" lansat in 2015 pentru a slabi presiunea enorma exercitata de fluxul de migranti asupra Italiei si Greciei. Avocatul general al Curtii preconizeaza respingerea acestora.
Planul european in cauza prevedea distribuirea a aproximativ 160.000 de persoane in doi ani din Italia si Grecia spre alte tari UE, cu criterii de eligibilitate restrictiva, referindu-se astfel la solicitantii care au practic sanse sigure sa obtina dreptul de azil, cum ar fi sirienii si eritreenii. 
In aproape doi ani, doar putin peste 24.000 de solicitanti au beneficiat pana acum de acest lucru, in timp ce mai mult de un milion de migranti au debarcat pe coastele celor doua tari mediteraneene in 2015. Cei mai multi dintre ei si-au urmat calatoria spre nordul Europei. Polonia nu a primit insa niciunul. 
Sefa guvernului, membra a Partidului Lege si Justitie (PiS, conservator nationalist) a respins din nou acuzatiile presedintelui francez Emmanuel Macron, potrivit caruia Varsovia merge "impotriva intereselor europene" in multe dosare. 
Sunt afirmatii "neadevarate, o manipulare oribila", a declarat Szydlo, adaugand:"Vrem sa fim in UE, noi apartinem acesteia".

beata szydlo santajul polonia cotele obligatorii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1276 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008045 (s)