News Flash:

Politistii de la Crima Organizata din Timisoara au intrat pe fir in "Afacerea Submarinul"

12 Noiembrie 2014
1286 Vizualizari | 0 Comentarii
Politistii de la Crima Organizata din Timisoara
Perchezitii miercuri dimineata in mai multe locatii din Timis si din Arad. Politistii de la Crima Organizata au descins la opt sedii de firma si locuinte ale unor persoane suspectate ca au prejudiciat o firma cu aproximativ 1.200.000 de lei prin metoda facturilor false.
Oamenii legii au descins in opt locatii din Timis si Arad, la sediile de firma si locuintele mai multor persoane. Acestea sunt suspectate de evaziune fiscala prin metoda facturilor false. Din primele informatii, prejudiciul creat este de 1.200.000 de lei.
Povestea a iesit la iveala in urma cu cateva luni. Administratorul unei societati comerciale din Ghiroda, care produce piese pentru submarine si camere de presurizare pentru vasele de croaziera, a fost cel care a descoperit frauda. Practic, seful departamentului de calitate impreuna cu contabila, magazionerul, dar si un inginer ce a lucrat o perioada la Institutul de Sudura din Timisoara erau cei care au pus pe picioare afacerea. Ei, impreuna cu alti doi administratori ai altor societati comerciale au emis mai multe facturi false sau dublate pe numele firmei din Ghiroda. In total au reusit sa scoata din contabilitate peste 250.000 de euro, bani pe care i-au impartit intre ei in functie de implicarea fiecaruia.
In momentul in care administratorul societatii prejudiciate, o femeie, a aflat toata povestea, seful departamentului de calitate, cel care era creierul afacerii, a trecut la amenintari. Surse din cadrul anchetatorilor povestesc ca barbatul o ameninta pe femeie ca va pune mai multi indivizi sa o omoare daca va merge la politie. Aceasta a facut insa plangere si i-a dat in vileag pe toti cei implicati.
„Din materialul probator administrat in cauza rezulta suspiciunea rezonabila ca, in perioada august 2012 – octombrie 2013, sase persoane au constituit un grup infractional organizat in scopul delapidarii unei societati comerciale producatoare de piese de schimb pentru submarine, prin introducerea unor facturi fictive in contabilitatea societatii si determinarea platii acestor facturi emise pentru marfuri nelivrate, servicii neprestate, respectiv dublu facturate. Prin activitatea infractionala, societatea a fost prejudiciata cu suma de 976.948.64 de lei (aproximativ 250.000 de euro)”, anunta procurorii DIICOT, scrie tion.ro.
Politistii de la Crima Organizata au descins in cinci locuinte ale suspectilor, dar si la sediul a trei firme de pe numele carora s-au emis facturi false spre societatea producatoare de piese de submarine. Procurorii au emis sase mandate de aducere pentru membrii retelei. Acestia din urma sunt acuzati de constituire a unui grup infractional organizat, frauda informatica, delapidare, fals in inscrisuri sub semnatura privata si fals informatic.

crima organizata ghiroda
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1135 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006277 (s)