News Flash:

Politistii de frontiera aradeni de la Nadlac au descoperit mai multi migranti din Irak la granita

7 Decembrie 2016
955 Vizualizari | 0 Comentarii
frontiera5
Politistii de frontiera aradeni de la Nadlac au depistat, noaptea trecuta, 13 migranti din Irak si trei calauze care urmau sa-i ajute sa treaca ilegal frontiera. 
Potrivit unui comunicat transmis, marti, AGERPRES, de catre ITPF Oradea, in cadrul unei actiuni pentru combaterea migratiei ilegale, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Nadlac au depistat treisprezece cetateni din Irak, 4 adulti si 9 copii, solicitanti de azil in Romania, care au incercat sa iasa ilegal din tara, cu ajutorul a trei calauze de origine irakiana. 
Cei 13 au fost identificati luni seara, in jurul orei 23,00, in trei autoturisme care se deplasau in regim de taxi. Politistii de frontiera au procedat la oprirea autoturismelor si la legitimarea soferilor, constatandu-se ca acestia sunt trei cetateni romani, angajati ai unei firmei de taximetrie, precizeaza sursa citata. 
Totodata, s-a stabilit ca persoanele care au coborat din cele trei autovehicule sunt cetateni irakieni, solicitanti de azil in Romania, patru dintre ei fiind adulti, cu varste cuprinse intre 30 si 38 de ani si noua minori, cel mai tanar avand sapte luni. 
De asemenea, pe timpul legitimarii celor in cauza, politistii de frontiera au observat un alt autoturism, inmatriculat in Austria, care stationa nejustificat in apropiere si in care se aflau trei persoane. S-a procedat la legitimarea celor in cauza, ocazie cu care s-a stabilit ca acestia sunt Shaker G., cetatean irakian, cu rezidenta in Austria, insotit de doi pasageri, Rebaz A. si Hawree O., posesori de documente de calatorie eliberate de autoritatile austriece si italiene, care au intrat legal in tara in baza documentelor personale. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1241 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005937 (s)