News Flash:

Politist ranit la Recas de un sofer care a fugit de la locul accidentului!

7 Octombrie 2015
1572 Vizualizari | 0 Comentarii
smurd21 1
Incident extrem de grav, in acest weekend, la Recas. Seful politiei din localitate a fost lovit cu masina de un sofer urmarit, dupa ce acesta nu a oprit la semnalele politistilor. Fugarul a tamponat o masina de politie si si-a continuat drumul. A profitat apoi de lipsa de coordonare de la nivelul IPJ Timis si a disparut. Oamenii legii il cauta si acum.
Sambata noaptea politistii din Recas au iesit pe strazi pentru a pune ordine in localitate. Au incercat la un moment dat sa traga pe dreapta un Audi A4 inmatriculat in Bulgaria, insa soferul nu a oprit la semnalele agentilor si si-a continuat drumul. Politistii si-au alertat imediat colegii, iar la un moment dat soferul a fost depistat din nou in trafic de doua echipaje de politie. A oprit initial, iar unul dintre oamenii legii, chiar seful Politiei din Recas, s-a apropiat de masina pentru a-i cere actele. In momentul in care a vrut sa ii scoata, pe geam, cheile din contact, soferul a demarat in tromba. L-a aruncat pe omul legii pe asfalt, a lovit masina de politie care ii bloca trecerea si si-a continuat drumul printr-un sant de pe marginea drumului. Unul dintre politistii care au asistat la toata scena a pus imediat mana pe pistol si, dupa ce a executat focuri de arma in plan vertical, a inceput sa traga dupa masina fugarului. In total sase focuri au fost trase, insa soferul fugar a reusit sa dispara cu autoturismul pe camp, in zona Cramelor Recas, scrie tion.ro.
Coordonare defectuoasa la nivelul IPJ Timis
Ceea ce este insa iesit din tipar in aceasta situatie este faptul ca soferul nu a fost dat imediat in urmarire, iar oamenii legii nu au instituit operatiunea „navodul”, conform procedurii. Politistii din teren sustin ca au raportat imediat la nivel de dispecerat central situatia, iar aceste decizii trebuiau luate de ofiterul de serviciu care trebuia sa coordoneze cautarile. Mai mult, ei au comunicat chiar si identitatea soferului si marca masinii. Asta cu atat mai mult cu cat s-au tras focuri de arma si un politist a fost ranit. In noaptea respectiva ofiter de serviciu, adica la coordonarea inspectoratului, era Doinel Malcoci, liderul de sindicat al politistilor timiseni.
„Colegii din teren mi-au transmis identitatea urmaritului, insa nu aveam la acel moment informatii legate despre masina cu care se deplasa. Nu aveam pentru ce (institui navodul n.r.)”, explica Malcoci non-combat-ul.
Soferul este in continuare de negasit
Soferul urmarit a fost recunoscut imediat de politistii care l-au urmarit. Este cioban in Herneacova si il cheama Vasilica Macinica, zis „Titi Ciobanu”. Dupa ce a scapat de urmarire si-a ascuns cel mai probabil masina ciuruita de gloante si, spun surse din cadrul politiei, ar fi disparut imediat din zona respectiva. El este in continuare cautat de oamenii legii si nu a fost prins nici pana la aceasta ora. Dosarul penal deschis insa pe numele lui nu spune nimic despre infractiunea de ultraj.
„In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunlor de vatamare din culpa si parasirea locului accidentului, fara incuviintarea politiei, in vederea depistarii conducatorului auto si tragerii acestuia la raspunderea penala”, spune Ancuta Morariu, purtatorul de cuvant al IPJ Timis.

recas
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1118 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007000 (s)