News Flash:

Politia rutiera Bihor are in dotare un pistol radar cu unde laser, de ultima generatie

21 August 2017
1031 Vizualizari | 0 Comentarii
radar
Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Bihor a prezentat, luni, primul pistol radar cu unde laser din dotarea institutiei, un echipament de ultima generatie de masurare a vitezei in regim stationar. 
"Vrem sa va prezentam cel mai nou aparat intrat in dotarea politiei bihorene, singurul aparat de acest tip din dotarea politiei bihorene si speram ca vor urma si altele. Momentan, in tara, sunt doar in jur de 20 de asemenea aparate de ultima generatie. Incepand de azi va functiona pe DN1 - E60, in zona Alesd, unde sunt valori foarte ridicate de trafic si multe evenimente rutiere soldate cu victime umane. Speram ca populatia sa circule mai incet si sa avem mai putine accident", a declarat seful IPJ Bihor, comisarul sef Alin Hanis. 
Aparatul a fost prezentat pe un pasaj rutier suprateran peste centura municipiului, cu demonstratii practice, de catre seful IPJ Bihor, subcomisarul Adrian Cioara, seful serviciului rutier si insp. princ. Sorin Indries, seful Biroului Drumuri Nationale si Europene in cadrul Serviciului rutier Bihor. 
Pistolul radar TruCam, de productie americana, a fost achizitionat de Primaria orasului Alesd, avand o valoare de 70.000 de lei cu TVA, si cedat gratuit, spre folosinta, in baza unui contract de comodat, Politiei Alesd din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bihor. 
Seful Biroului Drumuri Nationale si Europene din cadrul Serviciului rutier Bihor, inspectorul principal Sorin Indries, a precizat ca aparatul masoara viteza de circulatie a autovehiculelor, in regim stationar, fiind portabil, nu necesita instalare prealabila pe o autospeciala de politie. Distanta maxima de la care se poate inregistra viteza este de 1.200 de metri, cea minima, 15 metri. Poate fi folosit in conditii climaterice dificile, pe ploaie abundenta, ninsori, ceata, practic 24 de ore din 24. Poate fi folosit si la constatarea altor contraventii rutiere, nu numai viteza. 
"Pistolul radar este nedetectabil, dotat cu sistem antibruiere, fiind echipat cu un dispozitiv de detectare a aparatelor antiradar (nu detectoare radar - care sunt de altfel legale) si putem sa le confiscam, conform legii. Este echipat cu un chit pentru noapte. Ca noutate, spre deosebire de aparatele radar traditionale, MCV-uri, care functioneaza cu unde Doppler, acest aparat este dotat cu sistem laser, unde nedivergente, dand viteza vehiculului tintit si nu a altuia, ceea ce pentru noi este un mare avantaj, mai ales in instanta. Este dotat cu aparatura de inregistrare si filmare, tip HD, fotografia realizata fiind de inalta definitie", a precizat Sorin Indries. 
Seful IPJ Bihor a adaugat ca se poarta discutii, inclusiv cu municipalitatea oradeana, pentru achizitionarea unor astfel de aparate, dar exista intentia de a se achizitiona si intr-un proiect al Inspectoratului General al Politiei Romane. 
"Masina radar a politiei din Alesd era defecta de un an de zile si nu mai aveau buget nici de reparatii. Si atunci politia din orasul Alesd a facut o cerere si noi i-am ajutat cu achizitia. Pe zona noastra, pe E60 e o circulatie nebuna, sa spun asa, si sunt foarte multe accidente", a declarat, pentru AGERPRES, primarul orasului Alesd, Ioan Todoca. 
Actiunile desfasurate de politistii rutieri bihoreni in trafic in perioada 21 - 27 august fac parte din calendarul activitatilor TISPOL - "Saptamana TISPOL - VITEZA", desfasurate la nivel european in intervalul de referinta. AGERPRES

pistol radar
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1127 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006032 (s)