News Flash:

Politia Romana: Schimbul de date si informatii cu autoritatile din Serbia si Slovenia a dus la retinerea lui Ghita

18 Aprilie 2017
990 Vizualizari | 0 Comentarii
ghita 1 56563700
Politia Romana a precizat ca schimbul de date si informatii cu autoritatile din Serbia si Slovenia au dus la retinerea lui Sebastian Ghita, iar toate procedurile au fost coordonate de procurorul de caz inca din noaptea in care fostul deputat a fost retinut la Belgrad.
Politistii romani au solicitat autoritatilor slovene sa verifice autenticitatea documentelor prezentate de Sebastian Ghita, iar datele au fost transmise autoritatilor sarbe.
„Conform competentelor, Politia Romana a realizat un schimb activ de date si informatii, cu colegii din Serbia si Slovenia, care au condus la retinerea celui in cauza”, arata Politia Romana.
De asemenea, specialistii Institutului National de Criminalistica au efectuat o  constatare tehnico-stiintifica, al carei rezultat a fost transmis autoritatilor sarbe.
Politia Romana a precizat ca a desfasurat toate aceste activitati sub coordonarea procurorului de caz si ca a respectat normele legale in astfel de situatii.
„Inclusiv in noaptea de 13 spre 14 aprilie, politistii romani s-au aflat in contact direct cu procurorul de caz”, a mai aratat sursa citata.
Fostul deputat Sebastian Ghita a fost localizat si retinut la Belgrad, in noaptea de 13 spre 14 aprilie. Ghita avea permis de conducere si buletin de Slovenia si era impreuna cu fratele sau in momentul capturarii.
In 14 aprilie, o instanta din Serbia a dispus arestarea lui Sebastian Ghita, pe o perioada de 18 zile, in vederea extradarii.
In ziua in care Sebastian Ghita a fost arestat in Serbia, Curtea de Apel Ploiesti a admis o contestatie la executare formulata de procurorii DNA Ploiesti si a dispus anularea mandatului de arestare preventiva emis pe numele fostului deputat in 15 martie de Tribunalul Prahova si a mandatului de arestare preventiva din 3 aprilie emis de Curtea de Apel Ploiesti, ambele in dosarul in care este urmarit penal pentru infractiuni de trafic de influenta, spalare de bani si constituire de grup infractional organizat, respectiv pentru ca ar fi pretins si primit de la reprezentantii firmelor Teamnet International si Asesoft International sume de bani pentru a determina factorii decizionali ai unor institutii si autoritati publice sa le atribuie contracte de prestare de servicii IT.
„Dispune emiterea unui nou mandat de arestare preventiva fata de inculpatul Ghita Sebastian Aurelian, in conformitate cu dispozitiile celor doua incheieri mai sus mentionate, pentru toate infractiunile pentru care s-a pus in miscare actiunea penala”, se arata in decizia Curtii de Apel Ploiesti din 14 aprilie, care poate fi contestata in trei zile de la comunicare.

Ministrul Justitiei, Tudor el Toader, a anuntat, marti, ca institutia a pregatit procedura de extradare a lui Sebastian Ghita, dar trebuie sa astepte de la instante incheierea verificarii legalitatii, pentru a putea incepe procedurile de aducere in tara, fara respectarea acestor etape existand riscul ca procedura sa fie "lovita de nulitate si sa profite de ea cine are interesul sa profite". News.ro

politia romana sebastian ghita
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1238 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004767 (s)